19. června 2018 • 12:00

Hvězda se vrací na kurt. Rozhodne hlava, ne kyčel, říká Djokovič o Murraym

Autor: ija
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oba bývali světovými jedničkami a dnes jdou oba na kurt v Queen´s Clubu. Pro Andyho Murrayho to bude první soutěžní zápas po 342 dnech absence a operaci kyčle a Novak Djokovič dobře ví, jak britskému soupeři je. Sám kvůli patáliím s loktem vynechal půlku minulé sezony a teď se pracně drápe zpět nahoru. „Ne kyčel, ale hlava rozhodne,“ tuší Djokovič.



„Hodně záleží na hlavě,“ řekl v předvečer turnaje srbský tenista, jehož vůbec nepřekvapilo, že si Murray, dnes 157. hráč světa, vybral pro návrat turnaj ve Queen´s Clubu.

„Potřebuje domácí podporu, lidi, kteří mu budou fandit. Pochybnosti totiž nezačínají a nekončí s kyčlí,“ upozornil. Podle Djokoviče jsou následky dlouhého výpadku cítit víc na psychice než na těle. „Netušil jsem, že bude trvat tak dlouho, než se dostanu zpět do toho stavu mysli, kde se cítím v pohodě. Kde věřím sobě i své hře,“ vysvětloval Djokovič. 

„Andy chyběl ještě déle než já. Ne kyčel, ale hlava bude největší výzva. Musíte pochopit, že jste zdravý, a soustředit se jen na tenis. A ne polovinu času na kurtu přemýšlet, jestli se nemůže něco stát:  Bolí mě to? Nebolí mě to? … S tím je těžké hrát, zvlášť na trávě, kde je všechno rychlejší,“ řekl Srb, který stejně jako Murray ví, jak se na tenisový svět shlíží z prvního místa žebříčku. 

„Na trávě to může být trochu nebezpečné, protože je kluzká. To je zrádné, jedno špatné šlápnutí může hodně uškodit, zvlášť kyčli. Za Andyho doufám, že nic takového se nestane.“

Murrayho prvním soupeřem v Queen´s Clubu bude australský bouřlivák Nick Kyrgios, Djokovič nastoupí proti dalšímu Australanovi Johnu Millmanovi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud