Jan Jaroch
25. května 2022 • 09:35

Djokovič poprvé proti „svému“ Vajdovi. Netěší se, na rozchodu něco nesedí

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Poprvé se potkali v roce 2006. Právě v Paříži během Roland Garros proběhly první námluvy, že by mohl Marián Vajda trénovat devatenáctiletého nadějného Srba Novaka Djokoviče. A zbytek je historie. Jeden tým tvořili s menšími přestávkami až do letoška. Djokovič s Vajdou v týmu vyhrál dvacet grandslamů a 85 ze svých celkových 87 titulů. Ve středu ale poznají zatím nepoznané – slovenský trenér bude koučovat proti muži, který ho bere jako člena rodiny.



V březnu bylo oznámeno, že se definitivně rozešli. „Marián se už jako hráč hodně nacestoval. Pak trénoval Dominika Hrbatého a další. Se mnou strávil patnáct let. Je už z cestování unavený, to je důvod našeho rozchodu,“ vysvětloval později Djokovič, jenž razí teorii, že se musí stále vyvíjet a během kariéry k Vajdovi přivedl ještě jiné kouče jako Todda Martina, Borise Beckera, Andre Agassiho a naposledy Gorana Ivaniševiče.

Na zdůvodnění rozchodu však něco nesedí, jelikož Vajda, jenž prý nechce cestovat, už v květnu přijal práci u nejlepšího slovenského tenisty Alexe Molčana. Čtyřiadvacetiletý Slovák hned po pár týdnech postoupil do finále v Lyonu, momentálně figuruje potetovaný prešovský rodák na kariérním 38. místě žebříčku. A především bude dalším soupeřem Novaka Djokoviče.

Ten ujišťuje, že je mezi ním a Vajdou vše v nejlepším pořádku. „Před pár dny jsme si psali, v Paříži jsme se i potkali,“ prozradil srbským reportérům. Když se prý podíval na pavouk Roland Garros a viděl, že může ve 2. kole na Vajdova svěřence narazit, neměl radost.

„To musím přiznat. Molčan je pro mě soupeř jako každý jiný, ale ještě nikdy jsem nehrál zápas, kdy by Marián seděl v soupeřově boxu. Vůbec se na to netěším,“ pravil obhájce titulu.

Teď má před sebou jiskřivý úkol. Musí zdolat slovenského tenistu, jenž dostane rady od muže, který ho zná líp než kdokoliv jiný. 

ONLINE PŘENOS - Roland Garros 2022
25. 5. 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Barbora Krejčíková Barbora Krejčíková Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Karolína Plíšková Karolína Plíšková Novak Djokovič Novak Djokovič Petra Kvitová Petra Kvitová Rafael Nadal Rafael Nadal
Obnovit
Zprávy ze dne 25. 5. 2022
20:45
25. 5. 2022
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně

Petra si to tak nějak předpověděla, zde její výrok po vítězství v prvním kole nad Maďarkou Bondárovou:

"Zdravotní problémy jsou peklo, protože ovlivňují všechno. I když nemám natrénováno, tak chci hrát v zápasech dobře. Nějak jeden třeba vybojuju, ale další už je tragédie. Je to fakt nahoru dolů, spíš dolů."

Zprávy ze dne 25. 5. 2022
20:43
25. 5. 2022
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně

Petra Kvitová končí ve druhém kole. Na raketě Darji Savilleové jednoznačně 4:6, 2:6.

Zprávy ze dne 25. 5. 2022
20:24
25. 5. 2022
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, obhájkyně titulu a první nasazený pár, se odhlásily ze čtyřhry. Podle zákulisních informací na popud Krejčíkové, která se necítí fit.

Zprávy ze dne 25. 5. 2022
19:29
25. 5. 2022
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně

Alcaraz se prozatím zachraňuje, vyhrává tiebreak čtvrtého setu a jde se do pátého.

Zprávy ze dne 25. 5. 2022
19:07
25. 5. 2022
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně

Poté, co Novak Djokovič hladce vyřadil Alexe Molčana, svěřence svého bývalého kouče Mariána Vajdy, se dějí věci na kurtu Simonne Mathieuové. Carlos Alcaraz před chvíli odvracel mečbol proti krajanovi Ramosovi, teď ale vede 6:5 ve čtvrtém setu a jde na příjem.  

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud