8. června 2023 • 14:30

Vykoupení. Japonka, kterou diskvalifikovali, poslala vzkaz Bouzkové

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Jeden z velkých příběhů letošního Roland Garros se dočkal happy endu. Miju Katóová, Japonka diskvalifikovaná ze čtyřhry, slaví nejcennější titul kariéry a je grandslamovou šampionkou. Spolu s Němcem Timem Pützem ovládli na pařížském centrkurtu finále mixu, když zdolali kanadsko-novozélandský pár Bianca Andreescuová, Michael Venus 4:6, 6:4 a 10:6 v supertiebreaku.



Čtyři dny poté, co prožila nejtěžší chvíle kariéry, hrál na tváři osmadvacetileté Katóové zase úsměv. Na moment triumfu se maličká žena dobře připravila. „Moje angličtina je špatná, tak jsem si raději řeč napsala dopředu,“ vysvětlovala 31. deblistka žebříčku, když četla proslov.

A nedržela se zpátky. „Poslední dny po diskvalifikaci pro mě byly ohromně těžké. Děkuji všem, kteří se mě zastali. Dali jste mi tolik pozitivní energie pokračovat,“ pravila Katóová a vzkázala své indonéské spoluhráčce ve čtyřhře Aldile Sutjiadiové, že i spolu se jednou do finále podívají. Ironií osudu právě pár Sutjiadiové vyřadila v semifinále mixu. Slova měla i pro Marii Bouzkovou se Sarou Sorribesovou, které se o její diskvalifikaci přičinily. „Sáro a Marie, doufám, že si spolu brzy zahrajeme a bude to skvělý zápas.“

Katóová přišla rozhodnutím hlavního rozhodčího turnaje Remyho Azemara o body i prize money za čtyřhru. Proti tomu však podala odvolání a žádá zpět vše, co na kurtu získala. „Doufám, že to turnaj udělá,“ řekla.

Pár Katóové s  Sutjiadiovou byl diskvalifikován v neděli z 3. kola čtyřhry poté, co Japonka v přerušené hře nechtěně trefila lehkým bekhendem sběračku míčků, která se rozplakala. Marie Bouzková se Sarou Sorribesovou odmítly pokračovat v utkání a vyžadovaly prošetření situace. Supervizor později vyřkl verdikt, který Katóová oplakala. Zároveň se však v tenisovém světě vzedmula vlna podpory pro přísně vyloučenou Katoóvou a přišla i řada kritických ohlasů na chování páru Bouzková – Sorribesová.

Bouzková se Sorribesovou nevyhrály od incidentu ani zápas. Španělka ztroskotala ve 4. kole singlu a jejich pár nepřešel přes deblové čtvrtfinále.

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud