7. září 2016 • 12:32

Soupeřka Plíškové? Chorvatka vládla juniorkám, její 92. místo mate

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 18:00 | V rozmezí několika hodin dokázaly to samé. Ovládly premiérový zápas na centrkurtu Arthura Ashe proti soupeřkám s mnohem slovutnějším jménem. Dnes se vrátí na místo činu a jedna z nich bude ještě nadšenější. Karolína Plíšková, či Ana Konjuhová, tak se bude jmenovat semifinalistka letošního US Open. O půl hlavy vyšší Češka je favoritkou, osmnáctiletý talent z Dubrovníku však není radno podceňovat.



Nejprve by se slušelo poděkovat. Ana Konjuhová odvalila Karolíně Plíškové z cesty soupeřku, jejíž hru z duše nenávidí. Česká jednička v šesti zápasech s polskou šikulou Agnieszkou Radwaňskou nezískala ani set a ráda si odpustí další setkání.

Hned vzápětí by se však měl spustit alarm. Až 92. místo, na němž žebříček WTA registruje osmnáctiletou Chorvatku, je silně zavádějící. Rodačka z Dubrovníku má našlápnuto k tomu, aby byla příští velkou hvězdou v ženském tenisu. Vždyť už v patnácti byla nejlepší juniorkou planety, v tomhle věku mezi omladinou vyhrála Australian Open i US Open. Kvůli potížím se zády a zápěstím sice nebyl její přechod na seniorský okruh až tak rychlý, právě teď v New Yorku ale její tenis září neonovými barvami.

„Mentálně je nesmírně silná, proto byla jen otázka času, kdy předvede něco velkého,“ pravila krajanka Iva Majoliová, poslední chorvatská šampionka grandslamu (French Open 1997). I ona tleskala osmifinálovému představení dívky s kšiltem a uhrančivýma očima. 38:9 - tímto poměrem vyhrála Konjuhová duel s Radwaňskou na winnery. „Připadala jsem si děsně pomalá, jak rychle na mě míče létaly,“ konstatovala Polka, světové číslo 4.

ONLINE PLÍŠKOVÁ - KONHUJOVÁ SLEDUJTE OD 18:00 ZDE>>>

Pro Konjuhovou měl duel příchuť velké vendety. Ve 2. kole letošního Wimbledonu měla na Radwaňskou tři mečboly, všechny ale zazdila. A pak si zle podvrkla kotník. Když dobíhala kraťas, šlápla na tenisák a dokulhala k prohře 7:9 ve třetí sadě. „Proto je tenhle zápas tak sladký,“ jásala Chorvatka po triumfu 6:4, 6:4. Ten katapultuje nejmladší hráčku v elitní stovce minimálně na 52. příčku WTA. A třeba půjde i výš, pokud zaskočí v premiérovém měření sil také Plíškovou.

„Sice jsme spolu ještě nehrály, ale párkrát jsme si zatrénovaly. Její podání je skvělé, teď vyhrála v Cincinnati, bude to další hrozně těžký zápas,“ pravila Chorvatka, velká obdivovatelka Kim Clijstersové, k níž svou hru přirovnává. V palebné síle může Plíškové konkurovat, také disponuje náramným podáním, i z obou stran má velkou páru.

Takové sokyně ale české jedničce svědčí.

Karolína Plíšková zvládla první set skvěle
Karolína Plíšková zvládla první set skvěle

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud