3. července 2018 • 16:24

Španěl López překonal Federera. Pracoval na tom od roku 2002

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překonat v čemkoli švýcarského tenistu Rogera Federera není snadné. Felicianu Lópezovi se to podařilo. Španělský tenista dnes ve Wimbledonu nastoupil k rekordnímu 66. grandslamovému turnaji v řadě.



"Když jsem slyšel, že se můžu dost před Rogera, tak jsem si říkal, jo, tak to je dobré. Je to jenom číslo, ale jsem na tu sérii pyšný. Není to o počtu odehraných grandslamů, ale o patnácti letech, co se držím ve špičce," řekl šestatřicetiletý López.

Aktuálně 36. hráč žebříčku López hraje grandslamy nepřetržitě od Roland Garros v roce 2002. "Nikdy jsem nebyl vážně zraněný. Je to i o technice úderů. Hraju jednoduše, žádné dlouhé výměny, což je důležité, a pořád mě to baví," uvedl.

Na otázku, jestli má speciální jídelníček, odpověděl, že ne. Spořádá všechno, jí hodně a zdravě. "Nepiju kolu, mléko a chleba jen občas, jinak všechno," řekl López a konstatoval: "A pořádně se starám o tělo, což se před dvaceti lety tolik nedělalo."

V prvním kole v All England Clubu navíc potvrdil, že patří mezi kvalitní hráče na trávě, a Argentince Federica Delbonise porazil ve třech setech 6:3, 6:4, 6:2. Ve druhém už to bude mít s jeho pátým nasazeným krajanem Juanem Martínem del Potrem těžší.

Český tenista Tomáš Berdych odehrál od US Open 2003 do Wimbledonu 2016 dvaapadesát grandslamových turnajů v řadě a v tabulce je sedmý. Letos ale bývalý finalista Wimbledonu v Londýně kvůli zranění zad chybí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud