14. července 2019 • 21:38

Poražený Federer bavil Wimbledon. Útěcha přišla od vévodkyně Kate

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je velkým tenisovým šampionem, ale také umí přijmout porážku. Přesně tak se ukázal Roger Federer poté, co skončil jako neúspěšný finalista ve Wimbledonu po strhující pětisetové bitvě proti Novaku Djokovičovi. Následným proslovem několikrát rozesmál publikum na centrálním kurtu. S prvními slovy útěchy k němu přišla vévodkyně Kate, která předávala trofeje oběma velikánům.



Moderátor na kurtu shrnul pocity fanoušků, když řekl, že si letošní wimbledonské finále budou všichni pamatovat. Federer hned opáčil: „Já se na něj budu snažit zapomenout,“ rozesmál diváky, ale nezapomněl připomenout: „Byl to skvělý zápas, který měl všechno. Já měl nějaké šance, můj soupeř také. Se svým výkonem jsem spokojený a blahopřeju Novakovi. Od něj to byl bláznivé,“ otočil se k srbskému šampionovi.

Bylo pro něj těžké zakrýt zklamání, když až do čtvrtého setu neprohrál vlastní podání a v něm dotáhnul urputnou bitvu do stavu 12:12, ve kterém rozhodoval tie-break. „Moje děti nebudou tak nadšené z tohoto talíře, víc stály o tu zlatou věc,“ ukázal Federer na trofej, kterou vévodkyně Kate předala Djokovičovi . Zase následoval smích v aréně.

Vévodkyně Kate s trofejí pro vítěze Wimbledonu
Vévodkyně Kate s trofejí pro vítěze Wimbledonu

Přestože na svůj devátý wimbledonský titul nedosáhl, věřil, že v 37 letech dokázal inspirovat ostatní. „Snad jsem ukázal všem ve stejném věku, že to zvládnu a ještě není konec.“

Na to ostatně zareagoval také o pět let mladší Djokovič. „Roger říkal, že ukázal všem sedmatřicátníkům, že to jde. Doufám, že budu jedním z nich,“ řekl srbský tenista, který má po Wimbledonu na kontě 16 grandslamových titulů. Na Federera ztrácí čtyři... Je jasné, že tuto metu může v dalších letech zcela určitě ohrozit.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud