27. června 2022 • 22:20

Hazard se zápasem. Sok Veselého při mečbolu zariskoval, pak se bál o výhru

Autor: paš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zřejmě si myslel, že už je hotovo. Omyl. Španělský tenista Alejandro Davidovich měl v zápase s Hubertem Hurkaczem z Polska luxusní náskok, k senzačnímu postupu na Wimbledonu z prvního kola mu stačilo, aby proměnil jeden ze tří mečbolů a radoval by se z drtivé výhry 3:0 na sety. Jenže při lehkém returnu soupeře zariskoval a pokusil se o úder mezi nohama. Výsledek? Míček v síti a zlom v zápase. „Nezvládl jsem to, ale dál jsem hrál svou hru," kál se 23letý hráč, který favorita nakonec vyřadil po velké bitvě 3:2 na sety (10:8 v tiebreaku).



Hned v úvodní den grandslamu v Londýně se odehrál zřejmě jeden z nejdivočejších duelů turnaje. Davidovich doslova deptal loňského semifinalistu a po dvou vyhraných setech si v tom třetím vypracoval famózní pozici. Za stavu 5:3 při svém podání vedl 40:0. Měl tři mečboly. Jenže po své laciné chybě se dostal do problémů. 

O pár minut později oba hráči odešli kvůli dešti podruhé z kurtu a po návratu Hurkacz úřadoval. Nejenže otočil třetí set a výsledkem 6:2 další opanoval, ale v páté sadě za stavu 5:4 podával s novými míčky. „Bylo to těžké, bylo tam hodně napětí. V tu chvíli jsem si říkal: Dobře, dám return a uvidím, co se stane," líčil Davidovich. 

Uspěl. Vítěz wimbledonské juniorky z roku 2017 duel proti favoritovi dotáhl až do tiebreaku, v němž zdolal Poláka 10:8. „Vážně nevím, jak jsem ten zápas vyhrál,“ smál se Španěl. „Ale jsem tak šťastný za tohle vítězství, protože jsem se trochu trápil. A porazit Hurkacze na trávě, když se loni dostal do semifinále, mi dodá hodně sebevědomí."

Pro 37. hráče žebříčku ATP jde o cenný skalp. Ještě navíc, když tráva nepatří mezi jeho oblíbené povrchy a na nedávném turnaji v Eastbourne si poranil zápěstí.

„Znamená to pro mě hodně. Měl jsem spoustu zápasů, které jsem odehrál proti hráčům z top desítky a nevyhrál jsem. Tady na trávě jsem mohl dokázat, že můžu porazit kohokoli," řekl Davidovich, jenž ve druhém kole ve středu vyzve Čecha Jiřího Veselého. Ten zdolal Argentince Federica Coriu 6:3, 6:2, 7:6.

Zato Hurkacz, desátý tenista světového žebříčku, skončil na turnaji o dost dřív, než se předpokládalo. Nebylo mu nic platných ani jednadvacet es, díky nimž alespoň na základě svého slibu přispěl částkou 2100 eur (asi 55 tisíc korun) lidem postiženým válkou na Ukrajině.

ONLINE PŘENOS - Wimbledon 2022
9. 7. 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Marie Bouzková Marie Bouzková Novak Djokovič Novak Djokovič Petra Kvitová Petra Kvitová Rafael Nadal Rafael Nadal
Obnovit
Zprávy ze dne 9. 7. 2022
22:09
9. 7. 2022
 

Australané Matthew Ebden a Max Purcell vyhráli ve Wimbledonu čtyřhru. V dramatickém finále porazili chorvatské obhájce titulu Nikolu Mektiče a Mateho Paviče 7:6, 6:7, 4:6, 6:4, 7:6. Čtrnáctá nasazená dvojice ovládla duel po čtyřech hodinách a šestnácti minutách a slaví první grandslamový titul.

Ebden s Purcellem začali spolu naplno hrát až letos a dostali se čtyřikrát do finále. Blízko grandslamovému triumfu byli již na domácím Australian Open, tam ale nestačili ve finále na krajany Thanasiho Kokkinakise a Nicka Kyrgiose. Na antukovém Roland Garros vypadli v prvním kole.

Zprávy ze dne 9. 7. 2022
20:32
9. 7. 2022
 

Dojatá Jelena Rybakinová na tiskové konferenci poté, co dostala otázku, jak by asi reagovali rodiče, kteří nemohli zápas sledovat přímo v Londýně.

Zprávy ze dne 9. 7. 2022
19:00
9. 7. 2022
 

Už pár chvil po wimbledonském finále svítila na webové stránce RT (Russia Today) hlavní zpráva s titulkem: V Rusku narozená Rybakinová triumfovala ve Wimbledonu. Státem vlastněné médium, jež je považováno za nástroj propagandy ruské vlády, na rozdíl od páchání zločinů na Ukrajině nemlčelo. „Dobrá práce, Rybakinová. Vyhráli jsme Wimbledon,“ prohlásil šéf ruského tenisového svazu Šamil Tarpiščev. Tak rozporuplně končil příběh vyloučení ruských a běloruských tenistů z letošního travnatého grandslamu... Článek čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 9. 7. 2022
16:59
9. 7. 2022
 

Je hotovo! Jelena Rybakinová zvítězila nad Ons Džabúrovou 3:6, 6:2, 6:2 a stala se první kazašskou vítězkou grandslamu v historii.

Zprávy ze dne 9. 7. 2022
16:15
9. 7. 2022
 

Jdeme do třetího setu, Rybakinová ten druhý ovládla výsledekm 6:2.

Zprávy ze dne 9. 7. 2022
15:41
9. 7. 2022
 

Blíž k titulu má po prvním setu Tunisanka, Džabúrová ho získala ve skóre 6:3.

Zprávy ze dne 9. 7. 2022
15:08
9. 7. 2022
 

Ons Džábúrová vs. Jelena Rybakinová. Která finalová debutantka se dočká titulu?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud