Jan Jaroch
28. června 2022 • 18:19

Krejčíková má štěně, začala vařit. A opět i vítězit: Jupí, nic mě nebolí

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | 125. Tolik dní čekala Barbora Krejčíková, až bude moci zase zajásat nad vítězným zápasem. Přes tříměsíční pauzu se zraněným loktem a prodělaný covid dospěla do 1. kola Wimbledonu. A v něm přemohla 7:6 (4), 6:3 Marynu Zanevskou, osmadvacetiletou rodačku z Ukrajiny s belgickým pasem. Ve druhém kole se utká s nebezpečnou Švýcarkou Victorií Golubicovou, loňskou čtvrtfinalistkou Wimbledonu.



„Jupí, konečně mě nic nebolí,“ smála se dobře naladěná Krejčíková, když usedla v tepláková soupravě a žabkách na tiskové konferenci. Kometa sezony 2021 se zvedá po nejdelší pauze své profesionální kariéry. Loni touto dobou měla za pasem 27 výher a titul šampionky Roland Garros, tentokrát jich je pouze 10.

Když se před měsícem předvedla na grandslamu v Paříži, prožila horor. Při dobře rozehraném prvním kole s Francouzkou Diane Parryovou narazil v půlce zápasu do zdi a došly jí síly. Až o den později zjistila, že chytila covid.

„Po zápase jsem nechápala, co se stalo. Ale covid všechno vysvětlil,“ líčila. Musela se odhlásit z obhajoby čtyřhry po boku Kateřiny Siniakové, pět dní proležela v horečkách v posteli. „Bylo mi vážně zle. Bála jsem se následků. Všichni mi radili, abych nezačínala moc brzy,“ popsala, proč zrušila start na turnaji v Birminghamu a vrátila se až minulý týden v Eastbourne. Tam ve třech sadách podlehla mladé Ukrajince Martě Kosťukové.

Wimbledon bez mužské jedničky a bodů, zato s nejvyššími odměnami. Uspějí Češky?
Video se připravuje ...

Až nyní se comeback dočkal i vítězné wimbledonské pointy proti Zanevské. „Výhra mi dodá sebevědomí, potřebuji nabrat co nejvíc zápasů,“ vypočítala Krejčíková, jež při loňské sezoně, kdy absolvovala víc než sto utkání, jela na autopilota. Nyní se drápe zpět, musí zase nabrat zápasovou vyhranost.

„Loni jsem hrála bez přemýšlení, automaticky. Teď mi v důležitých momentech letí hlavou víc věcí. Pak člověk dělá víc chyb,“ popisovala, jedním dechem však světová čtrnáctka podotkla: „Ale zase jsme hladovější. Když budu hrát a zůstanu zdravá, zase půjdu nahoru.“

Drží se pozitivního myšlení. Vše zlé je pro něco dobré. Během pauzy si odpočala, strávila cenné chvíle doma s rodinou. A začala vařit. Třeba plněnou krůtí roládu s batátovo-mrkvovým pyré.

„Mně to chutnalo, ale rodiče nejsou zvyklí na batáty, mají radši brambory,“ pokrčila rameny. Před Wimbledonem ale s maminkou upekla jahodovou bublaninu. „Bylo fajn strávit doma víc času a mít taková společné témata kromě tenisu.“

V těžkých časech jí dělal radost i nový přírůstek do rodiny – jokršírský teriér Foxík. „Vyrůstala jsem s pejskem od devíti let. Loni nám umřel, všichni jsme z toho byli špatní. Hned po Turnaji mistryň jsme jeli s rodiči pro nové štěně. A všechno bylo hned lepší. Myslím, že teď dává rodičům doma pořádně zabrat, je to uličník,“ smála se Krejčíková, jež čtyřnohého kamaráda na turnaje nevozí. „Trenér je spíš kočkomil, musel by ho hlídat někdo jiný,“ vtipkovala.

Ač si na zápasy ještě pravý loket preventivně tejpuje, cítí se znovu fit. „Při tréninku ho už ale nemám. Loket je zdravý a už nad tím nechci přemýšlet. Doktoři řekli, že už to nemusím řešit a stresovat se,“ těší ji.

Cesta vzhůru může začít.

ONLINE PŘENOS - Wimbledon 2022
29. 6. 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Marie Bouzková Marie Bouzková Novak Djokovič Novak Djokovič Petra Kvitová Petra Kvitová Rafael Nadal Rafael Nadal
Obnovit
Zprávy ze dne 29. 6. 2022
22:51
29. 6. 2022
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně

Poslední balónek je nejtěžší, říkají tenisté. Jiří Veselý ho ale dostal darem. Temperamentní Španěl Alejandro Davidovich Fokina vztekle odpálil tenisák z kurtu a jelikož už měl předchozí napomenutí za nadávky, inkasoval trestný „fiftýn“. A tím po necelých čtyřech hodinách travnatého maratonu přišel o supertiebreak i zápas. Veselý triumfoval 6:3, 5:7, 6:7 (2), 6:3, 7:6 (7) a sám zíral, jakým způsobem do 3. kola Wimbledonu prošel. Rozhovor s Veselým po kuriózní výhře čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 29. 6. 2022
21:42
29. 6. 2022
 

Jiří Veselý po obrovské bitvě slaví postup do 3. kola Wimbledonu. Španěla Alejandra Davidoviche Fokinu zdolal 6:3, 5:7, 6:7, 6:3 a 7:6 (10:7). Poslední míček získal český tenista díky trestnému bodu pro soupeře za vzteklé odpálení míčku v supertiebreaku.

Zprávy ze dne 29. 6. 2022
21:09
29. 6. 2022
Marie Bouzková

Konečně! Za pár týdnů jí bude 24 let a Marie Bouzková udělala další krok v tenisové dráze. Poprvé postoupila do 3. kola grandslamového turnaje, navíc ve Wimbledonu, který má ze všech nejraději. „Jednou ho chci vyhrát,“ líčila usměvavá hráčka po brilantní výhře nad Američankou Ann Liovou 6:0, 6:3. Celý rozhovor čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 29. 6. 2022
20:13
29. 6. 2022
Karolína Plíšková

Usínat rozehraným zápasem není žádná slast. A Karolína Plíšková měla divoké sny. Zdálo se jí, že středeční dohrávku proti krajance Tereze Martincové prohrála. Pletla se, v 1. wimbledonském kole ji zvládla dokonale. Vrátila se na osm minut na kurt a bylo hotovo – 7:6 (1), 7:5. Celý rozhovor ZDE>>>.

Zprávy ze dne 29. 6. 2022
20:06
29. 6. 2022
 

Po Sereně Williamsové chystá ve Wimbledonu návrat na kurty i starší ze sesterské dvojice Venus. Dvaačtyřicetiletá Američanka, která v All England Clubu v minulosti získala pět titulů ve dvouhře, nastoupí do smíšené čtyřhry po boku domácího Jamieho Murrayho. V úvodním kole se utkají s novozélandsko-polským párem Michael Venus, Alicja Rosolská.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud