5. července 2022 • 14:28

Kyrgiosovo přiznání: Před Nadalem mě tahali z hospody ve čtyři ráno

Autor: jj, inf
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Polepšený rebel? Ano i ne. Nick Kyrgios už na pokutách ve Wimbledonu zaplatil za nevycválané chování 14 000 dolarů (330 000 korun) a další ho asi čeká za porušení protokolu o oblékání. Po postupu do čtvrtfinále si totiž ještě na centrkurtu obul červené basketbalové boty a kšiltovku, čímž se zpronevěřil „bílému“ wimbledonskému pravidlu. „Prostě si dělám, co chci,“ opáčil.



Kontroverze, to je druhé jméno sedmadvacetiletého Australana. Přesto je však tentokrát něco jinak. Do grandslamového čtvrtfinále postoupil Kyrgios poprvé po sedmi letech a důvod je zřejmý – chová se víc jako profesionál, tenis už bere mnohem seriózněji než dřív.

Přitom ještě před třemi lety před zápasem s  Rafaelem Nadalem na wimbledonském centrkurtu byl schopný proflámovat noc. „Můj agent mě tehdy tahal z hospody ve čtyři ráno,“ prozradil častý návštěvník podniku Dog and Fox ve Wimbledon Village. „Ale ušel jsem dlouhou cestu, časy se změnily. Zanechal jsem zlozvyků, mám kolem sebe lepší lidi. Můj masér je mým nejlepším kámošem stejně jako agent. Mám tu nejlepší holku na světě, kterou jsem posedlý. Všichni mě tak podporují a i díky nim jsem teď ve čtvrtfinále. Cítím se dospělejší, vyrovnanější, temné časy jsou za mnou,“ děkoval mimo jiné i své přítelkyni a australské modelce Costeen Hatziové. I ta mu v hráčské lóži tleskala, když ve 4. kole zvládl i přes potíže s ramenem pětisetový mač s mladým Američanem Brandonem Nakashimou.

Bude oslava? „Jen si dám večeři s týmem a půjdu spát. Dřív, když jsem měl úspěch, jsem visel na telefonu a sledoval, co o mně kdo píše. Teď už vím, jak se mám chovat,“ prohlásil borec, jehož ve čtvrtfinále čeká překvapivý soupeř – Chilan Cristian Garín. A pokud i jeho vyřadí, nabízí se šlágr s Rafaelem Nadalem.

A tentokrát na něj přímo z hospody asi nepůjde.

Nick Kyrgios se rozčiluje sám na sebe
Nick Kyrgios se rozčiluje sám na sebe

ONLINE PŘENOS - Wimbledon 2022
4. 7. 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Marie Bouzková Marie Bouzková Novak Djokovič Novak Djokovič Petra Kvitová Petra Kvitová Rafael Nadal Rafael Nadal
Obnovit
Zprávy ze dne 4. 7. 2022
22:04
4. 7. 2022
Rafael Nadal

Španělský tenista Rafael Nadal postoupil ve Wimbledonu po výhře 6:4, 6:2, 7:6 nad Nizozemcem Boticem van de Zandschulpem do čtvrtfinále.

Zprávy ze dne 4. 7. 2022
19:44
4. 7. 2022
 

Rumunská tenistka Simona Halepová je ve Wimbledonu ve čtvrtfinále po vítězství nad čtvrtou nasazenou Španělkou Paulou Badosaovou 6:1, 6:2.

Zprávy ze dne 4. 7. 2022
18:12
4. 7. 2022
 

Australský tenista Nick Kyrgios zdolal ve Wimbledonu Brandona Nakashimu 4:6, 6:4, 7:6, 3:6, 6:2 a zahraje si po sedmi letech čtvrtfinále grandslamu.

Zprávy ze dne 4. 7. 2022
17:30
4. 7. 2022
Petra Kvitová

Ještě daleko před bitvou o prestižní talíř se na letošním Wimbledonu konala velká sláva. Ve Velké Británii si připomněli sto let od otevření centrálního kurtu a na slavnostním ceremoniálu se vedle tenisových legend objevila i česká hráčka Petra Kvitová. Naopak Martina Navrátilová, devítinásobná vítězka londýnského grandslamu, se kvůli covidu omluvila. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 4. 7. 2022
15:16
4. 7. 2022
 

Organizátor tenisového Wimbledonu londýnský All England Club se odvolá proti pokutě 250 tisíc dolarů, kterou dostal od WTA za zákaz účasti ruských a běloruských hráček kvůli ruské invazi na Ukrajinu. „Právní proces už začal, takže se k tomu nemůžu blíže vyjádřit. Mrzí nás reakce obou okruhů (ATP a WTA), ale za rozhodnutím si stojíme,“ citovala agentura AP výkonnou ředitelku All England Clubu Sally Boltonovou.

Zprávy ze dne 4. 7. 2022
14:58
4. 7. 2022
Marie Bouzková

Krátce před čtyřiadvacátými narozeninami slaví Marie Bouzková kariérní milník – čtvrtfinále Wimbledonu. Zážitek, zkušenosti ani minimální jistou odměnu 310 000 liber (8,83 mil. korun), z níž však nechá skoro půlku na daních v Británii, jí nikdo nesebere. Ale co body, které WTA pro všechny úspěšné hráčky ve Wimbledonu tak velkopansky zahodila, když trestala turnaj za vyloučení Rusek a Bělorusek? Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 4. 7. 2022
8:46
4. 7. 2022
Novak Djokovič

Vítěz dvaceti grandslamů Novak Djokovič udělá všechno pro to, aby podpořil syna v hraní tenisu. Nechce do něj ale teprve sedmiletého Stefana tlačit. „Jakmile mám čas, snažím se s ním hrát, protože momentálně je do tenisu naprosto zažraný,“ řekl Djokovič novinářům poté, co v neděli ve čtvrtém kole Wimbledonu vyřadil Nizozemce Tima van Rijthovena. Bývalý první hráč světa reagoval na video, kde hraje se synem, které nedávno zveřejnil na sociálních sítích. Djokovič také v květnu uvedl, že ve stejný den, kdy získal titul v Římě, jeho syn vyhrál první dětský turnaj.

Zprávy ze dne 4. 7. 2022
8:00
4. 7. 2022
Marie Bouzková

Marie Bouzková, třiadvacetiletá česká tenistka, aktuálně čtvrtfinalistka letošního Wimbledonu. Tohle asi o kometě na slavném travnatém turnaji víte, nebo si snadno vyhledáte. Kde žije? Kdo je součástí jejího týmu? Který juniorský grandslam v roce 2014 ovládla? Přečtěte si, co však nejspíš o Marii Bouzkové nevíte... Více ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud