7. července 2022 • 20:25

Nadal se odhlásil ze semifinále Wimbledonu, Kyrgios má volnou cestu

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dělal, co se dalo, ovšem zranění ho nakonec přemohlo... Rafael Nadal se odhlásil ze semifinále Wimbledonu a do pátečního utkání s Nickem Kyrgiosem nenastoupí. Důvodem je zranění břišního svalu. Nadal vše oznámil na večerní tiskové konferenci, poté, co se během čtvrtka ještě snažil v ústraní trénovat a dát se dohromady. Australan Kyrgios je tak prvním finalistou slavného turnaje, střetne se s vítězem duelu mezi Novakem Djokovičem a domácím Cameronem Norriem.



„Jak si bohužel dovedete domyslet, jsem tu proto, abych se odhlásil z turnaje,“ řekl Nadal novinářům. „Nedovedu si představit, že bych s těmito bolestmi ještě vyhrál dva zápasy. Důležitější než titul pro mě je, abych byl v pořádku. Každý ví, kolik úsilí jsem do toho vložil, ale nemůžu riskovat, abych byl pak mimo sport další dva nebo tři měsíce. Mrzí mě to,“ uvedl Nadal.

Nadal ve středu zvládl pětisetovou bitvu s Američanem Taylorem Fritzem, už během ní ale neměl daleko k tomu, aby zápas předčasně vzdal. Vyšetření pak odhalila, že má sedm milimetrů dlouhou trhlinu v břišním svalu.

Rafael Nadal se odhlásil z Wimbledonu
Rafael Nadal se odhlásil z Wimbledonu

Přestože mu jeho otec gesty z tribuny doporučoval, aby čtvrtfinálový duel skrečoval, španělský tenista si vzal přestávku na ošetření, utkání dohrál a po pětisetové bitvě postoupil. „V zápase mě několikrát napadlo, že ho ale nedohraju. V břiše není něco v pořádku,“ prohlásil poté španělský hráč, který na turnaji plnil roli nasazené dvojky.

Dnes Nadal nejprve trénoval v ústraní na kurtech v klubu Aorangi Park. Zde zkoušel nejen podání, ale i bekhendové a forhendové údery. Poté se rozhodl z turnaje odstoupit. Zranění jej připravilo o možnost stát se prvním tenistou od roku 1969 po Rodu Laverovi, který by získal v jednom roce všechny čtyři grandslamové tituly.

Není to navíc poprvé, co Nadala trápí tento rok zdravotní potíže. Čtvrtého hráče světa již během Roland Garros limitovalo stejně jako v minulém roce chronické onemocnění levé nohy, tzv. Müller-Weissův syndrom. Toto degenerativní onemocnění způsobující deformaci jedné z kostí ve střední části chodidla mu způsobovalo velké bolesti. Nadal kvůli tomu absolvoval řadu umrtvujících injekcí do nervu a po triumfu na pařížské antuce se nechal slyšet, že už nikdy v budoucnu podobnou cestou jít nehodlá.

Rekordní 23. grandslamový titul tak španělská legenda v Londýně nezíská. Po triumfech na Australian Open a Roland Garros ale pořád platí, že Nadal na turnajích velké čtyřky v této sezoně neprohrál jediné utkání, do statistik zapsal 19 vítězství. Na kalendářní grandslam ovšem nedosáhne.

ONLINE PŘENOS - Wimbledon 2022
2. 7. 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Marie Bouzková Marie Bouzková Novak Djokovič Novak Djokovič Petra Kvitová Petra Kvitová Rafael Nadal Rafael Nadal
Obnovit
Zprávy ze dne 2. 7. 2022
22:27
2. 7. 2022
 

Pátý tenista světa Stefanos Tsitsipas, který patřil ke spolufavoritům Wimbledonu, dohrál v Londýně už ve 3. kole. Třiadvacetiletý Řek v pozici turnajové čtyřky nestačil na Australana Nicka Kyrgiose, jemuž podlehl po setech 7:6, 4:6, 3:6, 6:7. Tsitsipas po čtvrtfinále na Australian Open a osmifinále Roland Garros zaznamenal nejhorší výsledek na grandslamu v této sezoně.

Zprávy ze dne 2. 7. 2022
21:59
2. 7. 2022
 

Vítěz rekordních 22 grandslamových titulů Rafael Nadal postoupil do osmifinále. Itala Lorenza Sonega porazil jasně 6:1, 6:2, 6:4.

Zprávy ze dne 2. 7. 2022
20:19
2. 7. 2022
Petra Kvitová

Petra Kvitová: Před turnajem v Eastbourne mi zase nateklo levé zápěstí, tam i teď ve Wimbledonu jsem hrála pod prášky. Zranění léčí jen klid, dám si teď pár dnů a asi spíš týdnů volno. Celý rozhovor čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 2. 7. 2022
19:45
2. 7. 2022
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně

Pavouk ženského turnaje

Cornetová (Fr.) - Tomljanovicová (Austr.)

Rybakinová (17-Kaz.) - Martičová (Chorv.)

Badosaová (4-Šp.) - Halepová (16-Rum.)

Anisimovová (20-USA) - Tanová (Fr.)

BOUZKOVÁ - Garciaová (Fr.)

Mertensová (24-Belg.) - Džabúrová (3-Tun.)

Mariaová (Něm.) - Ostapenková (12-Lot.)

Watsonová (Brit.) - Niemeierová (Něm.)

Zprávy ze dne 2. 7. 2022
19:22
2. 7. 2022
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně

Badosaová na kurtu: „Petra je šampionka, jedna z nejtěžších soupeřek na trávě. Pamatuji se, jak jsem tu byla poprvé v juniorkách v roce 2014 a Petra turnaj vyhrála. Dovedete si představit, jakou ctí pro mě bylo, si s ní dnes na centrkurtu zahrát.“

Zprávy ze dne 2. 7. 2022
19:19
2. 7. 2022
Petra Kvitová

Petra Kvitová prohrává těsnou přestřelku na centrkurtu s turnajovou čtyřkou Paulou Badosaovou 5:7, 6:7 (4). Příležitostí přitom bylo dost. V první sadě vedla Petra 5:3, za 5:4 podávala na set. V té druhé nevyužila ani jeden z devíti brejkbolů. Kvitová bojovala, ale působila unaveně. Z českých zástupců tak ve wimbledonské dvouhře zůstala už jen Marie Bouzková, jediná osmifinalistka z jedenácti reprezentantů na startu.

Vstoupit do diskuse
6
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud