19. října 2018 • 15:16

Český souboj na Turnaji mistryň! Plíšková proti Kvitové už ve skupině

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková jsou na Turnaji mistryň v Singapuru společně v Bílé skupině. O postup do semifinále budou hrát s obhájkyní titulu Dánkou Caroline Wozniackou a Ukrajinkou Elinou Svitolinovou. Rozhodl o tom dnešní los. Hrát se začne v neděli 21. října. Všechny zápasy odvysílá O2 TV Sport a O2 TV Tenis>>>



"Všechno jsou to skvělé hráčky a jsou tu proto, že měly výbornou sezonu. To znamená, že bez ohledu na los bude každý zápas těžký a já se musím dobře připravit. Není tu lehká soupeřka, tím to bude napínavější," řekla Kvitová .

"Se všemi už jsem hrála, znám je. Je tam obhájkyně Wozniacká, to bude složité. Stejně jako Kvitová, tu jsem ještě nikdy neporazila. Snad budu hrát nejlépe, jak dovedu, a uvidíme," prohlásila Plíšková .

V Červené skupině jsou nejvýše nasazená Angelique Kerberová z Německa a tři debutantky na vrcholu sezony - vítězka US Open Naomi Ósakaová z Japonska, Američanka Sloane Stephensová a Kiki Bertensová z Nizozemska.

Vítězka Masters z roku 2011 Kvitová situaci s krajankou ve skupině zažila. V roce 2015 porazila v posledním utkání Lucii Šafářovou a prošla do semifinále. "Bude to soupeřka jako každá jiná," řekla Kvitová už dříve k možnému střetu s Plíškovou.

Kvitová porazila Plíškovou ve všech třech vzájemných zápasech na okruhu WTA. Letos se střetly v Madridu a Kvitová v semifinále zvítězila 7:6 a 6:3.

Levou rukou hrající Kvitová umí i na Svitolinovou, kterou zdolala sedmkrát a prohrála jen jednou. Nejčastěji hrála s Wozniackou a s letošní královnou Australian Open má pozitivní bilanci 8:5. Loňská semifinalistka Plíšková má naopak s Dánkou poměr vzájemných zápasů 3:6, zato Svitolinovou porazila pětkrát ze sedmi zápasů.

Problémy zad vyřadily ze hry Simonu Halepovou z Rumunsku, která má přes neúčast v turnaji jistotu, že si udrží pozici světové jedničky.

LOS TURNAJE MISTRYŇ

Červená skupina
Angelique Kerberová (1-Něm.)
Naomi Ósakaová (3-Jap.)
Sloane Stephensová (5-USA)
Kiki Bertensová (8-Niz.)

Bílá skupina
Caroline Wozniacká (2-Dán.),
Petra Kvitová (4-ČR),
Elina Svitolinová (6-Ukr.),
Karolína Plíšková (7-ČR).

Petra Kvitová vstoupí do Turnaje mistryň jako první, když se v neděli 21. října střetne od 11:00 s Ukrajinkou Svitolinovou. Po skončení zápasu přijde řada na Karolínu Plíškovou a její duel s Dánkou Wozniackou. 

Program Turnaje mistryň

Neděle 21. října - Bílá skupina:
11:00 Kvitová (4-ČR) - Svitolinová (6-Ukr.), Wozniacká (2-Dán.) - Karolína Plíšková (7-ČR).

Pondělí 22. října - Červená skupina:
13:30 Ósakaová (3-Jap.) - Stephensová (5-USA), Kerberová (1-Něm.) - Bertensová (8-Niz.).

Turnaj mistryň: Kvitová - Svitolinová 3:6, 3:6. Česká jednička začala prohrou
Video se připravuje ...

Turnaj mistryň: Plíšková - Wozniacká 6:2, 6:4. Jasná výhra nad obhájkyní
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud