11. května 2011 • 17:00

Kvitová svůj úvodní zápas v Praze zvládla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová zvládla svůj první zápas v roli světové desítky. Čerstvá vítězka turnaje v Madridu dnes vstoupila do soutěže ITF v Praze ve Stromovce a v 1. kole zdolala Britku Anne Keothavongovou 7:6 a 6:3.



"Bylo hrozně těžké začít se koncentrovat po vypjatém turnaji, který byl v Madridu. Nebyla jsem ve své kůži, ještě jsem hrála pod práškama, protože mě stále trápí záda a kyčel. S tím jsem se taky musela vyrovnat. Soupeřka taky nehrála vůbec špatně. Bylo to těžké, ale jsem ráda, že jsem to první kolo takhle zvládla," řekla na tiskové konferenci Kvitová, kterou trápí pravá kyčel a nejvíce při servisu.

Jednadvacetiletá tenistka měla s Keothavongovou, 107. hráčkou dvouhry WTA, problémy na začátku utkání a hned ztratila servis. Postupně ale získala převahu, dotáhla sadu do zkrácené hry, v které už dominovala a tie-break vyhrála 7:1. Ve druhém setu hrála Kvitová jistěji a zápas dovedla do vítězného konce.

Na Kvitovou, která je ve světové desítce od pondělka jako šestá česká hráčka historie, se přišlo do Stromovky podívat 400 diváků. "Nečekala jsem, že jich přijde tolik. Je to příjemné překvapení," řekla Kvitová, kterou čeká i natáčení v Show Jana Krause.

Ve druhém kole se svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy utká s další zástupkyní britského tenisu, její soupeřkou totiž bude Elena Baltachaová (82. pořadí WTA).

Dvouhra - 1. kolo:

Kvitová (1-ČR) - Keothavongová (Brit.) 7:6 (7:1), 6:3,
Birnerová (ČR) - Brengleová (USA) 6:4, 6:4,
Allertová - Záhlavová (obě ČR) 7:5, 6:2,
Pěrvaková (7-Rus.) - Hlaváčková (ČR) 2:6, 6:2, 6:2,
Kruničová (Srb.) - Mirzaová (6-Indie) 6:4 skreč,
Baltachaová (Brit.) - Gavrilovová (Rus.) 6:2, 6:4,
Cirsteaová (Rum.) - Čepelová (SR) 7:6 (7:5), 6:3,
Kutuzovová (Ukr.) - Piterová (Pol.) 5:7, 6:4, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud