11. července 2011 • 07:16

Davis Cup: Tenisté Španělska vyhráli v USA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělští tenisté vybojovali na půdě amerického týmu postup do semifinále Davis Cupu. I bez odpočívajícího nejlepšího hráče Rafaela Nadala porazili Američany 3:1, postupový bod získal David Ferrer po vítězství nad Mardym Fishem ve čtyřech setech. Španělé v zářijovém semifinále přivítají Francii, druhou dvojici tvoří obhájci titulu Srbové a Argentina.



Španělští tenisté zaskočili dokonale soupeře na jeho oblíbeném tvrdém povrchu v texaském Austinu hned v pátek, neboť po dvouhrách zásluhou Feliciana Lópeze a Ferrera vedli 2:0. Neuspěl ani Fish, ani Andy Roddick. Naději domácím vykřesal v sobotu nejlepší deblový pár světa bratři Bryanové, jenže v neděli postup Španělů završil hned v úvodní dvouhře Ferrer.

Šestý hráč světa porazil osmičku Fishe po čtyřech hodinách a 11 minutách 7:5, 7:6, 5:7 a 7:6. "Je to pro nás historické vítězství. Španělsko ještě nikdy v USA nevyhrálo, přejít přes hráče jako jsou Roddick, Fish a Bryanovi, to je neskutečná věc. Je mi ctí být jejich kapitánem," pyšnil se Albert Costa.

Španělé jsou čtyřnásobní vítězové Davisova poháru od roku 2000, radovali se také v letech 2004, 2008 a 2009. Tým USA je rekordmanem prestižní soutěže založené v roce 1900 s 32 triumfy, naposledy Američané pozvedli "Salátovou mísu" před čtyřmi lety.

Závěrečná dvouhra v Austinu už se vzhledem k rozhodnutému výsledku nehrála.

Čtvrtfinále tenisového Davisova poháru:

USA - Španělsko 1:3
Fish - Ferrer 5:7, 6:7 (3:7), 7:5, 6:7 (5:7)

Semifinálové dvojice (16.-18. září):
Srbsko - Argentina
Španělsko - Francie.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud