Richard Šíma
11. listopadu 2011 • 15:10

Šampionka Petra Kvitová: Každý chce být hvězdou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stohy pozvánek na nejrůznější mediální a společenské akce leží na stole Miroslava Černoška, manažera zřejmě největší současné sportovní celebrity Petry Kvitové. Česká tenistka bude muset řadu z nich odmítnout. Nemůže je všechny stihnout, přestože si teď na tři týdny od tenisu odpočine. Už se jí ale nevadí alespoň některých z nich se zúčastnit. Pochopila prý, že změna přístupu je po letošní sezoně nutná...



„Nikdy nechodila na diskotéky, kamarádky přicházely za ní domů. Na nějaké večírky nebo podobné akce nikdy nebyla,“ vypráví Jiří Kvita, otec současné světové dvojky.

Ani s přibývajícím věkem se jeho dcera v tomto ohledu nezměnila. Zlom v jejím životě nastal v červenci letošního roku, kdy se stala wimbledonskou vítězkou. Tenis z ní takřka přes noc udělal celebritu první kategorie.

„Jsem rád, že si tehdy Petra dala říct, že její život už prostě nikdy nebude jako dřív,“ říká Miroslav Černošek, manažer Kvitové. „Ona si myslela, že sice vyhrála Wimbledon, ale jinak se v jejím životě nic nezmění. Dnes už ví, že se mýlila,“ pokračuje Černošek.

„Nechceme udělat tu chybu, že Petru účastí na podobných akcích zahltíme, tenis je stále na prvním místě, ale ona dosáhla skvělých výsledků. A myslím si, že je nutné ty úspěchy co nejvíce zúročit,“ dodává Černošek.

Petra Kvitová v utkání proti Rusce KuzněcovovéFoto ČTK
Mediální obraz české tenistky se ale mění pomalu. Ještě stále je v povědomí veřejnosti hráčkou, která o to stát se hvězdou nestojí. „Myslím, že je to blbost,“ reaguje rodačka z Bílovce.

„Každý chce být hvězdou. To víte, že je mi příjemné, že je o mě zájem. A pochopila jsem, že můj život se po letošní sezoně opravdu změnil. Ale nechci být takovou tou celebritou za každou cenu. Takovou, která chce být všude vidět, chce se nechat neustále fotit a podobně. O to nestojím. Nic se nesmí přehánět,“ dodává.

Kvitovou po návratu z Moskvy, kde pomohla reprezentačnímu týmu k zisku Fed Cupu, čeká třítýdenní dovolená. Po ní se začne v Tatrách chystat na novou sezonu. Úbytek motivace o ní po senzačních výsledcích z letošního roku prý nehrozí.

„Já vím, že se mi povedlo vyhrát Wimledon i Turnaj mistryň. Ale máme ještě další tři grandslamy. A v žebříčku jsem druhá...,“ naznačuje, že kromě jiného pomýšlí i na dobytí světového trůnu.

„Samozřejmě se o to pokusím. I když nikdy nemůžete říct, jestli se vám to povede. Caroline (Wozniacká) může samozřejmě taky uhrát body, Azarenka na mě mnoho neztrácí, je to vyrovnané. Jedničkou může být kdokoliv,“ uzavírá Kvitová.
Rozjařené české tenistky po vítězství nad Ruskem
Rozjařené české tenistky po vítězství nad Ruskem


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud