10. ledna 2007 • 00:00

Štěpánek: Zase ten kousek...

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenista Radek Štěpánek se mohl hned na začátek sezony postarat o první porážku Rogera Federera po několika měsících. Na turnaji v Melbourne jej však opět zradily nervy.



Dva míčky dělily Radka Štěpánka od vítězství nad nejlepším tenistou světa Rogerem Federerem. Na exhibičním turnaji v melbournském Kooyong Clubu dnes sehráli obrovskou bitvu, která v každém setu dospěla až do tie-breaku. Favorizovaný Švýcar zvítězil v rozhodující zkrácené hře 7:5. "Byl jsem dnes opravdu hodně blízko," řekl na tiskové konferenci Štěpánek, který se začal rozehrávat po půlročních problémech se zády v minulém týdnu v Adelaide. "V prvním setu jsem za stavu 5:4 podával na vítězství, totéž ve třetím. Byl jsem o brejk lepší, ale vrátil mi to. V tie-breaku jsem ještě vedl 5:2," popsal Štěpánek. V Melbourne dnes nebyl daleko od senzace, která by ho ještě více povzbudila před Australian Open. V druhé sadě sice odvracel mečbol, ale od té doby byl výsledek až do poslední výměny znovu otevřený. Federer v Melbourne sezonu teprve zahajuje a za týden bude největším favoritem na další grandslamovou trofej. Za celý loňský rok prohrál jen pět zápasů. Se Štěpánkem se však dnes mořil na kurtu dvě hodiny a 20 minut, přičemž v těchto dnech je v Austrálii 35 stupňů. "S horkem jsem ani tak neměl problémy, protože jsem strávil celý prosinec na Floridě. Horší to bylo s větrem," dodal český tenista, který na okruhu ATP porazil ze tří pokusů Federera jen jednou, ještě před nástupem jeho éry v roce 2002. Světová jednička si z utkání také odnesla hodně poznatků. "Takhle dlouhý zápas mi dal hodně informací, co ještě můžu zlepšit a co už je, jak má být. Nejdůležitější je koncentrace," zhodnotil Federer. Exhibice je generálkou na Australian Open pro osm špičkových hráčů. Úspěšní z dnešních rozřazovacích duelů budou hrát ve skupině o titul, poražení o páté až osmé místo. Federera příště prověří Rus Marat Safin, který dnes zdolal Davida Nalbandiana z Argentiny také 2:1 na sety. Nalbandian vzápětí pořadatelům oznámil, že má potíže s kolenem a další utkání už hrát nebude. Pro zbytek turnaje ho nahradí Chilan Fernando Gonzalez a ten bude ve čtvrtek právě Štěpánkovým soupeřem. Vítězně dnes vykročil za obhajobou titulu Američan Andy Roddick.


Výsledky - 1. kolo: Federer (1-Švýc.) - Štěpánek (ČR) 7:6 (7:2), 6:7 (4:7), 7:6 (7:5), Murray (Brit.) - Ljubičič (2-Chorv.) 6:4, 6:2, Roddick (3-USA) - Haas (Něm.) 6:2, 6:3, Safin (Rus.) - Nalbandian (4-Arg.) 5:7, 6:1, 6:2.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud