11. listopadu 2014 • 08:59

Kvitové pomůže kondiční trenér Agassiho a Li Na: Je to kapacita!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová se bude na novou sezonu připravovat pod vedením nového kondičního trenéra, uznávaného odborníka Alexe Stobera. Dvojnásobná wimbledonská vítězka a hrdinka fedcupového finále to řekla serveru iDnes.cz. Německý fyzioterapeut, jenž naposledy pracoval pro Číňanku Li Na, se zapojí do týmu k tenisovému trenérovi Davidu Kotyzovi a psychologovi Michalu Šafářovi.



"Měl více nabídek, jsem ráda, že si vybral mě," řekla Kvitová. "Ve svém oboru je Alex kapacita a pro mě je velice důležité, že jsme si sedli lidsky. Nečekám zázraky, ale věřím, že mě jeho zkušenosti posunou," dodala čtvrtá hráčka světového žebříčku.

Stober v minulosti pracoval mimo jiné pro americké legendy Andreho Agassiho a Peta Samprase. Číňance Li Na, která v září ukončila kariéru, letos pomohl k triumfu na Australian Open a Kvitová nyní po své kamarádce kondičního kouče "zdědila".

Kvitová letos kondičního trenéra už jednou měnila. Do Roland Garros byl jejím koučem Marek Všetíček, o jehož služby se dělila se svým tehdejším přítelem Radkem Štěpánkem. Po rozchodu najala dočasně do konce sezony Slováka Branislava Bundzika z prostějovského klubu, kde trénuje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud