30. května 2015 • 12:05

Konečně v klidu! Kvitová přejela Rumunku Beguovou a je v osmifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová postoupila poprvé po třech letech a počtvrté v kariéře do osmifinále Roland Garros. Světová čtyřka dnes na pařížské antuce hrála ve srovnání s předchozími koly skoro bezchybně a Rumunku Irinu-Camelii Beguovou porazila za necelou hodinu 6:3 a 6:2. Její soupeřkou v boji o čtvrtfinále bude Švýcarka Bacsinszká, jež ji v jediném dosavadním vzájemném utkání porazila na tvrdém povrchu.



V prvním a druhém kole vyhrála Kvitová až po třísetových bitvách, v kterých nasbírala celkem 101 nevynucených chyb. V duelu s Beguovou jich udělala jen devět.

"Byl to můj nejlepší zápas tady a jsem ráda, že to bylo jen ve dvou setech a zase si tu po delší době zahraju osmifinále," uvedla Kvitová. "Věděla jsem, že musím hrát lépe, víc si pro to chodit, protože kdybych hrála jako v předchozích zápasech, tak už jedu domů. Proto jsem byla asi více donucená hrát svoji hru," prohlásila.

O postup do čtvrtfinále bude Kvitová hrát v pondělí s třiadvacátou nasazenou Timeou Bacsinszkou ze Švýcarska, jež porazila 6:4, 6:2 turnajovou šestnáctku Madison Keysovou z USA. S Bacsinszkou se Kvitová utkala letos v lednu v semifinále v Šen-čenu na tvrdém povrchu a prohrála ve dvou setech.

"Hraje tady hodně dobře. Myslím, že zdejší kurty sedí její hře," řekla Kvitová na adresu hráčky, jež dosud v Paříži neztratila set a v druhém kole vyřadila Terezu Smitkovou. "Hodně se zlepšila, takže budu muset přemýšlet o tom zápase v Šen-čenu a snažit se hrát lépe," dodala česká jednička.

V sobotu jí vyšel vstup do zápasu. Ve druhé hře vzala Rumunce servis, sama nepřipustila při svém podání problémy a vedla 3:0. "Hlavně jsem si po brejku udržela podání, což bylo dobrý. To se mi tady mnohokrát nepovedlo," řekla Kvitová. V dalším průběhu setu už moc šancí při podání soupeřky nedostala. "Proto jsem byla ráda, že ta šance přišla a chytla jsem ji za pačesy," řekla svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy.

Dvojnásobné wimbledonské vítězce nakonec jeden k brejk k zisku úvodního setu stačil. Hrála bez výkyvů, což dokládá statistika - vítězné údery jasně převýšily nevynucené chyby v poměru 12:5. "Lépe jsem servírovala, to mi pomáhalo, že jsem měla tlak a pomohla si pár body. Potom se hned lépe hraje," řekla.

I ve druhém setu pokračovala Kvitová v téměř bezchybné hře a nutila razantními údery k nepřesnostem soupeřku. "Po prvním setu do toho víc chodila a začala k tomu chybovat, a to nevadilo," řekla Kvitová. Druhý brejk v utkání se jí povedl čistou hrou na 3:2. Na nepříliš zaplněném hlavním kurtu Philippa Chatriera v úvodním utkání dne vydržela koncentrovaná a do konce zápasu už neztratila ani game.

O postup do čtvrtfinále bude Kvitová hrát v pondělí buď s turnajovou šestnáctkou Madison Keysovou z USA, s kterou prohrála ve 3. kola lednového Australian Open, nebo s třiadvacátou nasazenou Timeou Bacsinszkou ze Švýcarska. "Těžko říci, kdo by byl lehčí nebo těžší. Obě se zlepšily a bude to těžké," řekla Kvitová.

Djokovič i Murray s přehledem

V mužské dvouhře postoupila hladce do osmifinále světová jednička Novak Djokovič. Srb nečelil s mladým Australanem Thanasim Kokkinakisem brejkbolu a vyhrál třikrát 6:4. Třetí nasazený Andy Murray z Británie zdolal 6:4, 6:2, 6:3 jinou australskou naději Nicka Kyrgiose a vyhrál třinácté utkání na antuce za sebou.

Obhájce titulu a devítinásobný šampion Roland Garros Rafael Nadal deklasoval Andreje Kuzněcova z Ruska 6:1, 6:3, 6:2. Djokovič a Nadal mají před sebou poslední překážku před očekávaným vzájemným soubojem ve čtvrtfinále.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 26 928 600 eur):
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (4-ČR) - Beguová (30-Rum.) 6:3, 6:2,
Erraniová (17-It.) - Petkovicová (10-Něm.) 6:3, 6:3,
Mituová (Rum.) - Schiavoneová (It.) 7:5, 6:4,
Bacsinszká (23-Švýc.) - Keysová (16-USA) 6:4, 6:2,
Van Uytvancková (Belg.) - Mladenovicová (Fr.) 6:4, 6:1,
Görgesová (Něm.) - Falconiová (USA) 6:4, 6:1,
S. Williamsová (1-USA) - Azarenková (27-Běl.) 3:6, 6:4, 6:2,
Stephensová (USA) - Pironkovová (Bulh.) 6:4, 6:1.

Čtyřhra - 2. kolo:
Matteková-Sandsová, Šafářová (7-USA/ČR) - Lepchenková, Čeng Saj-saj (USA/Čína) 6:3, 6:2.
Krajiceková, Strýcová (13-Niz./ČR) - Dateová-Krummová, Schiavoneová (Jap./It.) 7:6 (7:5), 6:1.

Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Murray (3-Brit.) - Kyrgios (29-Austr.) 6:4, 6:2, 6:3,
Djokovič (1-Srb.) - Kokkinakis (Austr.) 6:4, 6:4, 6:4,
Čilič (9-Chorv.) - Mayer (23-Arg.) 6:3, 6:2, 6:4,
Chardy (Fr.) - Goffin (Belg.) 6:3, 6:4, 6:2.
Nadal (6-Šp.) - Kuzněcov (Rus.) 6:1, 6:3, 6:2,
Sock (USA) - Čorič (Chorv.) 6:2, 6:1, 6:4.
Ferrer (7-Šp.) - Bolelli (It.) 6:3, 1:6, 5:7, 6:0, 6:1,
Gasquet (20-Fr.) - Anderson (15-JAR) 4:6, 7:6 (7:4), 7:5, 6:4.

Čtyřhra - 3. kolo:
Albot, Rosol (Mold./ČR) - González, Sá (Arg./Braz.) 2:6, 7:6 (7:4), 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud