23. května 2018 • 19:40

Konečně! Policie údajně zadržela muže, který vážně pořezal Kvitovou

Autor: iSport.cz, iSport.cz, top, top, blesk.cz, blesk.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně?! Policisté údajně po 17 měsících dopadli muže, o němž jsou přesvědčeni, že předloni v prosinci přepadl a vážně pořezal Petru Kvitovou (28). Uvedla to Česká televize. Současná osmá hráčka světa se na turnaje navzdory očekávání vrátila již po pěti měsících, s drobnými následky však bojuje dodnes. "Už to nebude nikdy stoprocentní," uvedla před nedávnem tenistka.



Jak symbolické... Před rokem v květnu tenisová Lvice z Fulneku prožila senzační comeback na Roland Garros. Letos bude hrát v Paříži (druhý grandslam sezony startuje v pondělí) poprvé s vědomím, že útočník, který jí málem ukončil kariéru, neřkuli život, je nejspíš pod zámkem!

„Policie má horkou stopu. Dokonce zadržela pachatele, o kterém si myslí, že stál za útokem na Kvitovou,“ informovala Česká televize v pořadu Události. Policie zatím prý nechce tyto informace nijak komentovat.

Na slovo skoupý byl i mluvčí tenistky Karel Tejkal. „Protože nechci a nemůžu ohrozit průběh vyšetřování, nebudu informace o horké stopě komentovat,“ řekl Tejkal. „Petra je v Paříži a chystá se v klidu na turnaj. Až přijde nějaká zásadní informace, bude se jí zabývat.“

Ozbrojené přepadení, k němuž došlo 20. prosince 2016 v prostějovském bytě Kvitové, policisté už loni v lednu kvalifikovali jako závažný trestný čin vydírání. Pachateli hrozí 5 až 12 let vězení.

Podle informací České televize dostali kriminalisté tip na útočníka anonymně začátkem letošního roku. Začali ho prověřovat s tím, že čekali na Kvitovou, aby ho pomohla identifikovat na základě fotky. Podle informací Blesku vyšetřovatelé sebrali podezřelého v úterý brzy ráno.

„Má jít o člověka, který byl v minulosti vyšetřován kvůli útokům na seniory. Je známý na olomoucké drogové scéně, sám má být uživatelem drog,“ uvedla dále Česká televize.
Podle informací Blesku by ve čtvrtek mělo být u soudu projednáno, zda bude na podezřelého uvalena vazba.

Petra za uplynulý rok a půl projevila neuvěřitelnou morální sílu a odolnost. Otřesný zážitek hodila za hlavu, na kurty se vrátila o několik měsíců dřív, než původně doufali lékaři a dokázala vyhrát už 5 turnajů! Teď se jí bude hrát s ještě větší lehkostí. Těšíme se!

CO SE TEHDY STALO

Držel jí nůž pod krkem

Když v úterý ráno 20. prosince 2016 pustila do svého prostějovského bytu štíhlého, zhruba 180 cm vysokého chlapa, který tvrdil, že jde provést odečet elektroměrů, šlo Kvitové o holý život.

Muž na dvojnásobnou vítězku Wimbledonu vytáhl nůž, který jí při následné potyčce držel pod krkem! Petra se v sebeobraně instinktivně pokusila chladnou ocel odstrčit svou levou rukou a přitom ji násilník vážně pořezal články všech pěti prstů. Následně popadl 10 tisíc v hotovosti, které Petra v bytě měla, a dal se na útěk.

Ještě týž den večer se Kvitová podrobila operaci na specializované klinice ve Vysokém nad Jizerou. Tenistka strávila na sále 4 hodiny, při níž jí plastický chirurg Radek Kebrle dával dohromady sedm přeříznutých šlach a dva nervy.

Petra to věděla!

Pomohlo, že pachatele popsala...

Nejdřív sto tisíc, pak půl milionu korun. Takovou odměnu vypsal prostějovský tenisový klub za pomoc vedoucí k dopadení pachatele. Vyšetřovatelům se s podněty ozvalo přes sto lidí. Dlouho se však zdálo, že jsou ve slepé uličce. Teď ale spadla klec! Přesně, jak hned po útoku předpověděla sama Kvitová.

Pomohlo, že Petra den po přepadení absolvovala výslech na policii a s kriminalisty sestavila velmi přesný identikit agresora. „Moc dobře si tě pamatuju. Popsala jsem tě tak podrobně, že tě stejně chytí, tak se raději přihlas!“ tlumočil tehdy rázný vzkaz Kvitové její mluvčí Karel Tejkal. Trvalo to o něco déle, než si přála, ale její slova se vyplnila...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud