19. června 2018 • 20:00

Murrayho comeback skončil porážkou. Po boji padl s Kyrgiosem, končí i Berdych

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalá tenisová jednička Brit Andy Murray v prvním utkání na ATP Tour po 342 dnech prohrál v Londýně 6:2, 6:7, 5:7 s Australanem Nickem Kyrgiosem.



Hlavní událostí v Queen's Clubu byl návrat bývalé světové jedničky Murrayho, jenž kvůli zdravotním problémům nehrál 342 dnů od loňského Wimbledonu a letos v lednu se podrobil operaci kyčle.

Jednatřicetiletý Brit, jenž kvůli dlouhé pauze klesl až na 156. místo žebříčku, vyhrál nad Kyrgiosem první set nečekaně hladce 6:2, další sady však po boji ztratil 6:7 a 5:7.

Berdychovo trápení pokračuje

Tomáš Berdych nenavázal v Londýně na čtvrtfinále z minulého týdne ve Stuttgartu a v přípravném turnaji před Wimbledonem vypadl hned v prvním kole. Osmého nasazeného českého hráče dnes na trávě v Queen's Clubu porazil 7:5, 3:6 a 6:3 šestatřicetiletý Francouz Julien Benneteau, jenž do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace.

Devatenáctý hráč světa Berdych zažívá v posledních měsících těžké období. Od březnového turnaje v Miami prohrál na čtyřech antukových turnajích za sebou včetně grandslamového Roland Garros hned svůj první zápas a sérii pěti porážek zastavil až minulý týden v druhém kole ve Stuttgartu výhrou nad Francouzem Benoitem Pairem.

Následně vypadl s pozdějším finalistou Milosem Raonicem z Kanady a další porážku utrpěl dnes s 66. hráčem žebříčku Benneteauem. O čtyři roky staršímu Francouzi podlehl Berdych po 14 letech a třech vítězstvích, v roce 2004 ho Benneteau porazil dosud jedinkrát také na trávě ve Wimbledonu.

Úspěšně naopak vstoupil do prestižního londýnského turnaje trojnásobný wimbledonský šampion Novak Djokovič ze Srbska, jenž deklasoval 6:2, 6:1 Australana Johna Millmana. Dalším soupeřem bývalé světové jedničky, jež se pomalu dostává po zranění lokte do formy, bude druhý nasazený Grigor Dimitrov z Bulharska.

Největší pozornost v Queen's Clubu dnes ale poutá návrat domácího tenisty Andyho Murrayho. Pětinásobný vítěz turnaje, jenž se v lednu podrobil operaci kyčle, absolvuje první zápas od loňského Wimbledonu proti Australanovi Nicku Kyrgiosovi.

Dvouhra - 1. kolo:

Benneteau (Fr.) - Berdych (8-ČR) 7:5, 3:6, 6:3,
Dimitrov (2-Bulh.) - Džumhur (Bosna) 6:3, 6:7 (4:7), 6:3,
Mayer (Arg.) - Anderson (3-JAR) 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (7:3),
Raonic (Kan.) - Bhambri (Indie) 6:1, 3:1 skreč,
Djokovič (Srb.) - Millman (Austr.) 6:2, 6:1.
F. López (Šp.) - Goffin (4-Belg.) 6:3, 6:7 (7:9), 6:3,
Chardy (Fr.) - Smyczek (USA) 6:2, 6:4,
Kyrgios (Austr.) - Murray (Brit.) 2:6, 7:6 (7:4), 7:5.

Federer v Halle smetl Bedeneho

Švýcarský tenista Roger Federer na trávě v Halle bez větších problémů vyhrál svůj první zápas po pondělním návratu do čela světového žebříčku. Dvacetinásobný grandslamový šampion dnes na německém turnaji porazil 6:3, 6:4 Slovince Aljaže Bedeneho a v druhém kole ho čeká Francouz Benoit Paire.

Šestatřicetiletý Federer ztratil při svém podání jen osm míčů a připsal si 17. výhru na trávě za sebou. "Dominoval jsem na servisu, nedovolil jsem mu ani jeden brejkbol," připomněl Federer.

"Jsem rád, že jsem i s málem tréninku první kolo zvládl. Těším se, že zítra budu mít pauzu," dodal.

Federer po vynechané antukové sezoně triumfoval minulý týden na trávě ve Stuttgartu a letos potřetí vystřídal v čele pořadí ATP Tour Španěla Rafaela Nadala.

Aby si tuto pozici udržel ještě déle, musí slavný Švýcar obhájit v Halle svůj loňský triumf a vyhrát Gerry Weber Open podesáté v kariéře. Deset titulů z jednoho turnaje Federer ještě ve sbírce nemá.

Dvouhra - 1. kolo:

Federer (1-Švýc.) - Bedene (Slovin.) 6:3, 6:4,
Tsitsipas (Řec.) - Pouille (5-Fr.) 6:2, 7:6 (7:3),
Kohlschreiber (6-Něm.) - Fucsovics (Maď.) 4:6, 6:3, 2:1 skreč,
Mayer (Něm.) - Gasquet (8-Fr.) 6:2, 6:2,
Paire (Fr.) - Johnson (USA) 7:5, 7:6 (7:5),
Ebden (Austr.) - Džazírí (Tun.) 6:0, 7:6 (7:2),
Chačanov (Rus.) - M. Zverev (Něm.) 7:6 (7:5), 6:3,
Čorič (Chorv.) - A. Zverev (2-Něm.) 6:1, 6:4,
Seppi - Berrettini (oba It.) 6:3, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud