24. června 2018 • 16:49

Famózní Kvitová! Ve finále otočila s Rybárikovou a má letos pátý titul

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Petra Kvitová obhájila titul na travnatém turnaji v Birminghamu, když ve finále otočila duel s Magdalénou Rybárikovou ze Slovenska a zvítězila 4:6, 6:1 a 6:2. Pro Petru Kvitovou je to už pátý letošní titul, celkem je to její 25. triumf v kariéře.



Favorizovaná Kvitová ztratila v úvodu finále poprvé na turnaji set, když těžko hledala zbraň proti tvrdému podání a čopovaným bekhendům o rok starší soupeřky. Poté však dvojnásobná wimbledonská vítězka začala předvádět podobně suverénní výkon jako v dosavadním průběhu turnaje, a i když si v závěru v rozhovoru s trenérem Jiřím Vaňkem stěžovala na těžké nohy, prohrála ve zbytku zápasu jen tři gamy.

"Je úžasné obhájit titul, už se mi to dlouho nepovedlo," řekla Kvitová, jež dokázala během kariéry vyhrát stejný turnaj dva roky po sobě jen v letech 2014 a 2015 v New Havenu.

"V prvním setu jsem byla až moc nervózní a Magda mě dostala pod tlak. Nebylo lehké se do zápasu vrátit, ale hrála jsem uvolněně a vyplatilo se to," řekla česká tenistka, která vévodí letošním statistikám WTA Tour jak v počtu získaných titulů, tak vyhraných zápasů (37).

Loňskou wimbledonskou semifinalistku Rybárikovou, jež v Birminghamu vyřadila Karolínu Plíškovou a Barboru Strýcovou , porazila Kvitová ve finále stejně jako před čtyřmi lety v New Havenu. Tenistka z Fulneku přidala dnešní triumf v druhém největším britském městě k letošním titulům z Petrohradu, Dauhá, Prahy a Madridu. Po tvrdém povrchu a antuce tak má světová osmička v této sezoně turnajové prvenství i z oblíbené trávy a pasovala se do role velké favoritky Wimbledonu.

Kvitová dnešním vítězstvím potvrdila, že je hráčkou pro velké zápasy. Vyhrála už sedmé finále WTA Tour za sebou a v duelech o titul má výbornou bilanci 25 výher a sedm porážek.

Příští týden by česká fedcupová reprezentantka měla startovat na dalším travnatém turnaji v Eastbourne, je však možné, že dá před londýnským grandslamem přednost odpočinku.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud