13. listopadu 2018 • 10:28

Plíšková zvolila jiný směr, se Všetíčkem končí. Ten pomůže Berdychovi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O kondiční přípravu tenistky Karolíny Plíškové už se nestará Marek Všetíček. Letošní semifinalistka Turnaje mistryň oznámila, že s uznávaným odborníkem ukončila po necelých devíti měsících spolupráci. Podle webu Plíškové má Všetíček nově spolupracovat s Tomášem Berdychem, který se po vleklých problémech se zády připravuje na lednový návrat na kurty.



"Ve spolupráci se zahraničními trenéry tenisu Australankou Rennae Stubbsovou a Španělkou Conchitou Martínezovou se zvolil jiný směr, kterým se bude Karolina ubírat," uvedl manažer šestadvacetileté tenistky Michal Hrdlička na webu Plíškové. Jméno nového specialisty oznámí na začátku přípravy na novou sezonu.

"Markovi děkuji za necelý rok spolupráce a přeji mu hodně úspěchů v další kariéře," řekla Plíšková. Osmá hráčka světa v pondělí odjela na dovolenou, kde bude pokračovat v léčbě zranění. Kvůli problémům s lýtkem a zápěstím vynechala víkendový triumf tenistek ve Fed Cupu. "Holky, bravo!!! Bohužel, kvůli zdravotnímu stavu jako televizní fanynka. I tak to ale byl skvělý zážitek. Obrovská gratulace," napsala v neděli po výhře nad Američankami v zaplněné pražské O2 areně.

Česká trojka si užívá v Dubaji.
Česká trojka si užívá v Dubaji.

"S Kájou to byla fajn zkušenost. Pevně věřím, že bude i nadále úspěšná. Já mám před sebou další pracovní výzvu," citoval web Všetíčka, která má spolupracovat s Berdychem. V minulosti Všetíček šestnáct let pomáhal Radku Štěpánkovi a před ním ladil fyzičku světové dvojce Petru Kordovi a chvíli i Petře Kvitové.

Realizační tým Plíškové aktuálně tvoří tři cizinci. Tenis mají na starosti někdejší deblová světová jednička Stubbsová a vítězka Wimbledonu z roku 1994 Martínezová. Fyzioterapeutem je Španěl Martín Salvador.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud