14. listopadu 2018 • 17:59

Radwaňská končí kariéru. Jedna z nejchytřejších tenistek, řekl Djokovič

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalá světová dvojka Agnieszka Radwaňská ukončila po třinácti letech profesionální tenisovou kariéru. Devětadvacetiletou Polku sužují zdravotní problémy, kvůli nimž vypadla ze špičky. "Bohužel už nejsem schopna trénovat a hrát tak, jak jsem byla zvyklá. Mé tělo už nedokáže naplnit mé požadavky. Už ho nemůžu hnát až na limit," uvedla dnes na facebooku Radwaňská, které aktuálně patří v žebříčku 75. místo.



Rodačka z Krakova končí kariéru jako vítězka 20 turnajů WTA ve dvouhře a dvou ve čtyřhře. Jejím největším triumfem byla výhra na Turnaji mistrů v Singapuru v roce 2015, kde ve finále porazila Petru Kvitovou . O tři roky dříve si ve Wimbledonu zahrála jediné grandslamové finále, v němž podlehla ve třech setech Američance Sereně Williamsové .

"Říkám sbohem profesionálnímu sportu, ale neopouštím tenis úplně. Vždy měl v mém životě mimořádné místo. Teď je ale čas na nové výzvy, jež budou doufám stejně vzrušující jako ty na kurtu," uvedla polská tenistka.

Radwaňská byla mimo jiné známá pestrou hrou. I díky tomu ovládla od roku 2013 všechny dosavadní ročníky ankety o nejlepší úder roku na WTA Tour.

„To je pro mě velké překvapení, abych byl upřímný," prohlásil na Turnaji mistrů Novak Djokovič . "Vůbec jsem to netušil. Přeju jí vše nejlepší do její další životní etapy. Pamatuji si ji, jako jednu z nejchytřejších tenistek. Velmi dobře uměla předvídat a přečíst svoje soupeřky,“ prohlásil srbský tenista, který se před pár dny vrátil do čela světového žebříčku.

Bývalá světová dvojka Agnieszka Radwaňská ukončila po třinácti letech profesionální tenisovou kariéru. Devětadvacetiletou Polku sužují zdravotní problémy
Bývalá světová dvojka Agnieszka Radwaňská ukončila po třinácti letech profesionální tenisovou kariéru. Devětadvacetiletou Polku sužují zdravotní problémy

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud