19. června 2019 • 21:30

Duel sester Plíškových po boji pro Kristýnu! Karolína dostane dárek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premiérový souboj sester Plíškových v hlavní soutěži turnaje WTA vyhrála na trávě v Birminghamu překvapivě Kristýna. Světovou trojku Karolínu zdolala 6:2, 3:6, 7:6 a ve čtvrtfinále ji čeká Barbora Strýcová, která postoupila přes Sie Šu-wej z Tchaj-wanu. Už nyní je tak jisté, že turnaj, jehož poslední dva ročníky vyhrála nyní zraněná Petra Kvitová, bude mít českou semifinalistku.



Kristýna Plíšková, které v aktuálním žebříčku patří 112. místo, prošla v Birminghamu do hlavní soutěže z kvalifikace. Karolína naopak pro generálku na Wimbledon využila divokou kartu. Úvodní set získala výborně podávající Kristýna hladce za 27 minut, ve druhé sadě se ale favoritka zlepšila a díky jedinému brejku vyrovnala.

Třetí sada nakonec dospěla do zkrácené hry, v níž Karolína nabídla sestře první mečbol dvojchybou. Kristýna ale stejnou chybou šanci pohřbila, žebříčkově nejcennější výhru vybojovala až při třetím mečbolu.

Sestry Plíškovy bydlí v Birminghamu společně v jednom hotelovém pokoji, ale vítězka doufala, že večer i po třísetovém boji "přežijí". "Snad to bude v pohodě. Dokážu pochopit, jak se cítí, cítila bych se stejně. Doufám, že půjdeme na večeři. Nebo možná zítra," řekla Kristýna na kurtu. Výhra nad sestrou bylo její druhé velké vítězství nad krajankami, loni v Charlestonu ukončila sérii 24 výher Kvitové proti českým soupeřkám.

Karolína se snažila z nečekané porážky brát to pozitivní. "Dohodly jsme se, že která vyhraje, něco té druhé koupí. Takže dostanu dárek," řekla na tiskové konferenci. "Ona má zítra den volna, takže možná půjdeme nakupovat a platit bude ona," plánovala.

Objetí sester Plíškových po vzájemném souboji v Birminghamu. Zápas vítězně zvládla Kristýna (vpravo)
Objetí sester Plíškových po vzájemném souboji v Birminghamu. Zápas vítězně zvládla Kristýna (vpravo)

Třiatřicetiletá Strýcová rozhodla duel se svou deblovou partnerkou Sie Šu-wej jediným úspěšným brejkem. Sama servírovala spolehlivě a soupeřce za celý zápas nenabídla ani jeden brejkbol. Vyrovnaný první set získala ve zkrácené hře, ve čtvrtém gamu druhé sady pak své kamarádce prolomila servis, náskok udržela a vyhrála 7:6, 6:3.

Společně se Sie Šu-wej se Strýcová postaví v Birminghamu na kurt znovu ve čtvrtek. Druhý nasazený pár totiž čeká čtvrtfinále čtyřhry.

Hladký přechod na trávu prožila šampionka antukového Roland Garros Ashleigh Bartyová. Druhá nasazená Australanka porazila v prvním duelu poté, co v pařížském finále přehrála Markétu Vondroušovou, i přes nejistý úvod Chorvatku Donnu Vekičovou 6:3, 6:4.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 1,006.263 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Wang Čchiang (6-Čína) - Davisová (USA) 6:3, 6:2, V. Williamsová (USA) - Sasnovičová (Běl.) 6:3, 6:4. Bartyová (2-Austr.) - Vekičová (Chorv.) 6:3, 6:4, Bradyová (USA) - Curenková (Ukr.) 6:3, 6:3.

2. kolo:
Strýcová (ČR) - Sie Šu-wej (Tchaj-wan) 7:6 (7:3), 6:3, Ostapenková (Lot.) - Kontaová (7-Brit.) 6:3, 6:4, Kristýna Plíšková (ČR) - Karolína Plíšková (3-ČR) 6:2, 3:6, 7:6 (9:7), Martičová (Chorv.) - Gasparjanová (Rus.) 6:3, 7:6 (7:4).

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová, Melicharová (3-ČR/USA) - Rosolská, Jang Čao-süan (Pol./Čína) 6:1, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud