19. srpna 2019 • 07:05

Berdych vyhrál po půl roce: Z lásky k tenisu to ještě zkusím a uvidím

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Tomáš Berdych zvládl vítězně návrat na kurty po vleklých zdravotních problémech. V úvodním kole turnaje ve Winston-Salemu zdolal Itala Andrease Seppiho 6:1, 3:6, 6:3 a slaví první výhru na okruhu ATP po téměř půl roce. Naposledy se radoval koncem února v Dubaji.



"Bylo to pro mne velice těžké období. Z lásky k tenisu jsem si ale dopřál ještě jeden pokus o návrat, dal jsem si čas na přípravu, snad odehraju pár zápasů tady i na US Open a pak uvidím. Nebyla to sice zrovna hezká výhra, ale vítězství se počítá," řekl český tenista na webu ATP.

Třiatřicetiletý Berdych startuje ve Winston-Salemu na divokou kartu, aby otestoval svou připravenost před nadcházejícím US Open. Duel se Seppim začal suverénně a za 23 minut získal úvodní set, ve druhém však dvakrát přišel o podání, prohrával už 0:4 a nakonec musel o postup bojovat ve třetí sadě. Tu i s jedním ztraceným servisem zvládl a vzájemnou bilanci s Italem vylepšil na 9:2.

Jeho dalším soupeřem v Severní Karolíně bude Srb Filip Krajinovič, který měl v úvodním kole volný los.

"Pokud bych byl připravený jako před touto sezonou, ale neměl dobré výsledky a pak přišla ta zranění, asi bych se k tomu stavěl úplně jinak. Asi bych tu teď nebyl," připustil držitel 13 titulů z okruhu ATP. "Já ale vím, že pořád můžu hrát dobrý tenis, pokud jsem fit a zdravý," věřil Berdych.

Ve Winston-Salemu dosud Berdych startoval pouze jednou před sedmi lety a tehdy prošel do finále. Letos měl slibný začátek sezony, začal bojem o titul v Dauhá, v Montpellier byl v semifinále, ale pak už se mu nedařilo. Od březnové prohry v Indian Wells návrat na okruh kvůli problémům se zády odkládal, na wimbledonské trávě neuhrál proti Američanovi Tayloru Fritzovi ani set.

"Pokud by se mi to stalo v začátcích kariéry, bylo by to frustrující. Je snazší se s tím popasovat, když už máte všechny ty zkušenosti. Prostě si užívám nové situace, které jsem nikdy v kariéře nezažil, snažím se najít cestu a beru to jako novou výzvu," dodal Berdych.

Výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:

Berdych (ČR) - Seppi (It.) 6:1, 3:6, 6:3,
Gunnesvaran (Ind.) - Stebe (Něm.) 6:3, 6:4,
Copil (Rum.) - Kližan (SR) 6:4, 3:6, 6:3,
Haase (Niz.) - Kudla (USA) 6:4, 7:6 (7:3),
Harris (JAR) - Munar (Šp.) 7:6 (7:5), 4:6, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud