22. září 2019 • 14:09

Muchová přejela v Soulu Polku a má první titul. Těším se na další, hlásí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třiadvacetiletá česká tenistka Karolína Muchová oslavila první turnajové vítězství na okruhu WTA. Ve finále v Soulu, které se několik hodin odsouvalo kvůli dešti, přejela Polku Magdu Linetteovou za hodinu a devět minut 6:1 a 6:1.



"Jsem nadšená, že jsem finále zvládla, protože jedno jsem letos hrála a moc se nepovedlo," řekla Muchová, jež o titul marně usilovala už v květnu na antuce v Praze. "Je hezké držet trofej, moc si to užívám a těším se na další," řekla Muchová při slavnostním vyhlášení v náručí s velkou vázou.

Tenistky dnes musely kvůli dešti na zahájení finále dlouho čekat. "Byl to dlouhý den, přijela jsem sem už v deset dopoledne, ale pršelo, tak jsme obě dlouho seděly," popsala Muchová více než šestihodinové zpoždění.

Třetí nasazená rodačka z Olomouce pak do zápasu za umělého osvětlení vlétla bez respektu, za 20 minut vedla 4:0 a kontrolu nad utkáním už nepustila. Takřka bezchybným výkonem diktovala tempo, při vlastním podání ztratila jen šest fiftýnů a soupeřce nenabídla ani jeden brejkbol.

Karolína Muchová pózuje s vázou, kterou v Soulu získala za svůj první triumf na turnaji WTA
Karolína Muchová pózuje s vázou, kterou v Soulu získala za svůj první triumf na turnaji WTA

Při svém podání pak Muchová proměnila druhý mečbol a Linetteové oplatila porážku z jediného vzájemného duelu z Bronxu, kde letos ve čtvrtfinále bojovaly téměř tři hodiny. Za titul inkasovala prémii 43.000 dolarů.

Muchová finálovým triumfem potvrdila svůj letošní vzestup a po zisku trofeje si vylepší kariérní maximum ve světovém žebříčku, kterým je zatím 43. místo. V pondělním vydání se posune do první čtyřicítky, sezonu přitom zahájila na 145. příčce.

"Je to krásné, ale musím dál pracovat, protože to nepřijde samo. Musím poděkovat svému týmu, i když tady není celý, protože pár lidí zůstalo doma," řekla tenistka, kterou v Soulu doprovázeli jen fyzioterapeut a sparringpartner.

Turnaj v Soulu Muchová vyhrála jako třetí Češka v historii. V roce 2005 se radovala z trofeje Nicole Vaidišová a před pěti lety Karolína Plíšková. V letošní sezoně je rovněž třetí českou šampionkou na okruhu WTA, tituly zatím sbíraly jen Karolína Plíšková s Petrou Kvitovou.

Přehled českých a čs. vítězek turnajů WTA ve dvouhře

167 - Martina Navrátilová,

27 - Hana Mandlíková, Petra Kvitová,

24 - Jana Novotná,

15 - Karolína Plíšková,

10 - Helena Suková,

7 - Regina Maršíková, Lucie Šafářová,

6 - Nicole Vaidišová,

4 - Renáta Tomanová,

3 - Radka Zrubáková, Klára Zakopalová,

2 - Radka Bobková, Iveta Benešová, Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová,

1 - Petra Langrová, Eva Švíglerová, Ludmila Richterová, Květa Peschkeová, Daniela Bedáňová, Adriana Gerši, Kristýna Plíšková, Markéta Vondroušová, Karolína Muchová.

Podívejte se, jak Muchová postoupila v Soulu do finále
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud