22. září 2019 • 14:09

Muchová přejela v Soulu Polku a má první titul. Těším se na další, hlásí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třiadvacetiletá česká tenistka Karolína Muchová oslavila první turnajové vítězství na okruhu WTA. Ve finále v Soulu, které se několik hodin odsouvalo kvůli dešti, přejela Polku Magdu Linetteovou za hodinu a devět minut 6:1 a 6:1.



"Jsem nadšená, že jsem finále zvládla, protože jedno jsem letos hrála a moc se nepovedlo," řekla Muchová, jež o titul marně usilovala už v květnu na antuce v Praze. "Je hezké držet trofej, moc si to užívám a těším se na další," řekla Muchová při slavnostním vyhlášení v náručí s velkou vázou.

Tenistky dnes musely kvůli dešti na zahájení finále dlouho čekat. "Byl to dlouhý den, přijela jsem sem už v deset dopoledne, ale pršelo, tak jsme obě dlouho seděly," popsala Muchová více než šestihodinové zpoždění.

Třetí nasazená rodačka z Olomouce pak do zápasu za umělého osvětlení vlétla bez respektu, za 20 minut vedla 4:0 a kontrolu nad utkáním už nepustila. Takřka bezchybným výkonem diktovala tempo, při vlastním podání ztratila jen šest fiftýnů a soupeřce nenabídla ani jeden brejkbol.

Karolína Muchová pózuje s vázou, kterou v Soulu získala za svůj první triumf na turnaji WTA
Karolína Muchová pózuje s vázou, kterou v Soulu získala za svůj první triumf na turnaji WTA

Při svém podání pak Muchová proměnila druhý mečbol a Linetteové oplatila porážku z jediného vzájemného duelu z Bronxu, kde letos ve čtvrtfinále bojovaly téměř tři hodiny. Za titul inkasovala prémii 43.000 dolarů.

Muchová finálovým triumfem potvrdila svůj letošní vzestup a po zisku trofeje si vylepší kariérní maximum ve světovém žebříčku, kterým je zatím 43. místo. V pondělním vydání se posune do první čtyřicítky, sezonu přitom zahájila na 145. příčce.

"Je to krásné, ale musím dál pracovat, protože to nepřijde samo. Musím poděkovat svému týmu, i když tady není celý, protože pár lidí zůstalo doma," řekla tenistka, kterou v Soulu doprovázeli jen fyzioterapeut a sparringpartner.

Turnaj v Soulu Muchová vyhrála jako třetí Češka v historii. V roce 2005 se radovala z trofeje Nicole Vaidišová a před pěti lety Karolína Plíšková. V letošní sezoně je rovněž třetí českou šampionkou na okruhu WTA, tituly zatím sbíraly jen Karolína Plíšková s Petrou Kvitovou.

Přehled českých a čs. vítězek turnajů WTA ve dvouhře

167 - Martina Navrátilová,

27 - Hana Mandlíková, Petra Kvitová,

24 - Jana Novotná,

15 - Karolína Plíšková,

10 - Helena Suková,

7 - Regina Maršíková, Lucie Šafářová,

6 - Nicole Vaidišová,

4 - Renáta Tomanová,

3 - Radka Zrubáková, Klára Zakopalová,

2 - Radka Bobková, Iveta Benešová, Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová,

1 - Petra Langrová, Eva Švíglerová, Ludmila Richterová, Květa Peschkeová, Daniela Bedáňová, Adriana Gerši, Kristýna Plíšková, Markéta Vondroušová, Karolína Muchová.

Podívejte se, jak Muchová postoupila v Soulu do finále
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud