3. března 2021 • 22:53

Češkám se na turnaji v Dauhá daří, Kvitová i Plíšková prošly do čtvrtfinále

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistky Karolína Plíšková a Petra Kvitová si na turnaji v Dauhá, kde obě v minulosti získaly titul, zahrají čtvrtfinále. Plíšková zvládla třísetový duel s Ons Džabúrovou z Tuniska a vyhrála 6:4, 4:6, 7:5. Kvitová zdolala 6:1 a 6:3 Anastasiji Pavljučenkovovou z Ruska.



Turnajová dvojka Plíšková mohla utkání ukončit už ve druhém setu, vedení 3:0 ale ztratila. Osmadvacetiletá Češka, která s Džabúrovou v Dauhá ve druhém kole před rokem vypadla, promarnila slibný náskok 5:3 i v rozhodujícím setu, ale nakonec koncovku zvládla. Ve čtvrtfinále ji čeká Jessica Pegulaová z USA, se kterou se vítězka z turnaje z roku 2017 ještě neutkala.

Desátá hráčka světa Kvitová sice první set bez problémů vyhrála, ale ve druhém musela ještě o postup zabojovat. Po ztrátě servisu loňská finalistka a šampionka z roku 2018 prohrávala 1:3. Potom však Pavljučenkovové, která v prvním kole vyřadila Kristýnu Plíškovou, třikrát za sebou sebrala podání a zvítězila.

"Snažila jsme se do toho jít jako první, aby neměla čas na svoji hru. To byl klíč, že jsem se tlačila dopředu, hrála jsem velmi solidně od základní čáry a taky se dobře pohybovala," řekla Kvitová na on-line tiskové konferenci.

Další soupeřkou třicetileté Kvitové bude Anett Kontaveitová z Estonska, se která má bilanci čtyři vítězství a dvě porážky.

Medveděv vypadl v prvním kole

Finalista Australian Open Daniil Medveděv nepotvrdil roli hlavního favorita tenisového turnaje v Rotterdamu. Nejvýše nasazený ruský hráč podlehl v prvním kole Srbovi Dušanu Lajovičovi 6:7 a 4:6. Přišel tak o šanci vystřídat na druhém místě světového žebříčku Španěl Rafaela Nadala, k tomu potřeboval postoupit do finále.

Medveděv udělal v utkání s 27. hráčem světa 28 nevynucených chyb oproti Lajovičovým dvanácti, nepomohlo mu ani dvanáct es. Třicetiletý Srb narazí v druhém kole na Chorvata Bornu Čoriče.

Již po prvním zápase překvapivě dohrál i třetí nasazený Němec Alexander Zverev, který nestačil na Kazacha Alexandra Bublika. Se soupeřem ze 43. místa žebříčku ATP prohrál 5:7, 3:6.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 565.530 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Kvitová (4-ČR) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:1, 6:3,
Pegulaová (USA) - Ostapenková (Lot.) 6:2, 7:5,
Karolína Plíšková (2-ČR) - Džabúrová (Tun.) 6:4, 4:6, 7:5,
Svitolinová (1-Ukr.) - Doiová (Jap.) 6:1, 6:2,
Muguruzaová (Šp.) - Sabalenková (3-Běl.) 6:2, 6:7 (5:7), 6:3,
Sakkariová (Řec.) - Keysová (USA) 6:2, 6:2. 

Pět akcí s výraznou českou stopou. Na co se těšit kromě Eura nebo OH?
Video se připravuje ...

Bodyguard tenistek: hodinky od Kvitové a proč je Djokovič sympaťák?
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud