2. května 2021 • 17:00

Skvělá práce od Muchové! Vyřadila světovou dvojku, končí Plíšková

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karolína Muchová vyřadila na antukovém turnaji v Madridu světovou dvojku Naomi Ósakaovou. Semifinalistka Australian Open Japonku porazila 6:4, 3:6, 6:1 a postoupila do osmifinále. Její další soupeřkou bude Maria Sakkariová z Řecka. Karolína Plíšková naopak boj o postup do 3. kola, v němž je od soboty už i Petra Kvitová, nezvládla. Šestá nasazená Češka prohrála s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou 0:6, 5:7.



„Neřekla bych, že je to pro mě překvapení, ale výhry si cením,“ uvedla na on-line tiskové konferenci světová dvacítka Muchová po výhře nad čtyřnásobnou grandslamovou šampionkou. „Byl to těžký zápas, ale byla jsem připravena se vším, co jsem měla, a využít všechny své zbraně a jsem nadšená, že to fungovalo,“ podotkla s úsměvem.

Čtyřiadvacetiletá Muchová, jež se teprve před týdnem vrátila do hry po dvouměsíční léčbě břišního svalu, Ósakaovou od začátku přehrávala a v sebevědomém výkonu pokračovala do poloviny druhé sady. „Na začátku jsem dobře servírovala, pomáhala si přímými body a snažila se Naomi hodně rozběhat. To byla moje taktika,“ řekla Muchová.

Stejně jako v prvním setu i ve druhém soupeřce prolomila ve třetím gamu podání, pak ale vypadla ze hry. Zatímco Japonka zlepšila své podání a méně chybovala. „Když byla Naomi brejk dole, tak začala hrát o dost agresivněji a úplně mě ubila, řekla bych,“ komentovala Muchová obrat. Dvakrát přišla o servis a musela zabojovat ve třetím setu.

I v něm šla ale hned v úvodu díky třetímu využitému brejkbolu do vedení a soupeřku už zpět nepustila. „Vrátila jsem se zpět ke své hře, hrála jsem víc úhly, snažila se ji rozběhat, variovat servis a fungovalo to až do konce zápasu,“ pochvalovala si Muchová.

Při svém podání ztratila jen dva fiftýny, úřadující šampionce Australian Open naopak sebrala podání ještě jednou a po necelých dvou hodinách získala potřetí v této sezoně skalp hráčky z první desítky světového žebříčku.

Pavljučenkovová vstoupila do zápasu razantně, téměř nekazila a Plíškovou, která se nemohla opřít o svou největší zbraň podání, tlačila. Česká tenistka získala při svém servisu pouze tři fiftýny a podruhé v sezoně ztratila set s kanárem. Ruska uhrála i sedmý game v řadě a začala brejkem druhý set, pak se teprve Plíšková probrala. Pavljučenkovové sebrala podání a vyrovnanou hru udržela až do závěru sady. Za stavu 5:5 ale opět přišla o podání a soupeřka nabídnutou šanci využila.

Tenisový turnaj žen v Madridu (antuka, dotace 2,549.105 milionu eur):

Muži (dotace 3,226.325 eur):

Dvouhra - 1. kolo:

Shapovalov (11-Kan.) - Lajovič (Srb.) 6:1, 6:3, Paul (USA) - Martínez (Šp.) 6:4, 7:5.

Ženy (2,549.105 milionu eur):

Dvouhra - 2. kolo:

Pavljučenkovová (Rus.) - Karolína Plíšková (6-ČR) 6:0, 7:5,
Sabalenková (5-Běl.) - Kasatkinová (Rus.) 6:3, 6:3,
Sakkariová (16-Řec.) - Kontaveitová (Est.) 6:3, 6:1,
Muchová (ČR) - Ósakaová (2-Jap.) 6:4, 3:6, 6:1.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud