23. října 2021 • 16:35

Vondroušová si finále v Moskvě nezahraje, Siniaková vyhrála čtyřhru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Markéta Vondroušová si o titul na halovém turnaji v Moskvě nezahraje. Stříbrná olympijská medailistka v semifinále prohrála 3:6 a 4:6 s devátou nasazenou Anett Kontaveitovou z Estonska. Naopak Kateřina Siniaková získala s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou titul ve čtyřhře. Ve finále porazily ukrajinsko-rumunský pár Nadija Kičenoková, Raluca Olaruová 6:2, 4:6 a 10:8.



Vondroušová v předchozích třech zápasech na Kremlin Cupu neztratila ani set, ale na Kontaveitovou nestačila. Do utkání sice vstoupila úspěšným brejkem, ale dvacátá hráčka světa poté získala pět gamů za sebou.

Ve druhém setu dvaadvacetiletá Češka, které patří v žebříčku 35. místo, nabrala ztrátu 2:5, pak však odvrátila dva mečboly a snížila na 4:5. Kontaveitová ale obrat nedovolila a postoupila do pátého letošního finále.

Vondroušová naopak v probíhající sezoně počtvrté z pěti pokusů skončila v semifinále. Zápas o finále zvládla jen na olympiádě v Tokiu, zatímco v Lucemburku a v Melbourne ho prohrála a naposledy začátkem října v Chicagu ji o utkání připravila nemoc.

Pětadvacetiletá Kontaveitová bude ve finále usilovat o třetí letošní titul a čtvrtý v kariéře. Její soupeřkou bude domácí Jekatěrina Alexandrovová.

Siniaková s náhradní partnerkou Ostapenkovou, která zaskočila za Barboru Krejčíkovou, vstoupila do finále skvěle. Vyhrály první čtyři hry a pak hladce získaly úvodní set. Ve druhé sadě naopak odskočily na vedení 4:0 jejich soupeřky.

Česko-lotyšský pár snížil na 4:5, ale při vlastním podání pak o sadu přišel. V rozhodujícím supertiebreaku si turnajové dvojky vypracovaly čtyřbodový náskok a v koncovce proměnily druhý mečbol. Siniaková získala pátý letošní titul. Čtyři předchozí včetně triumfu na olympijských hrách a Roland Garros vybojovala s Krejčíkovou.

Tenisový turnaj mužů a žen v Moskvě (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 565 530 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kontaveitová (9-Est.) - Vondroušová (ČR) 6:3, 6:4,
Alexandrovová (Rus.) - Sakkariová (3-Řec.) 4:1 skreč.

Čtyřhra - finále:
Siniaková
, Ostapenková (2-ČR/Lot.) - N. Kičenoková, Olaruová (4-Ukr./Rum.) 6:2, 4:6, 10:8.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud