26. července 2010 • 23:06

Federera má vzkřísit bývalý trenér Samprase

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcar Roger Federer se pokusí o návrat na tenisový trůn s pomocí trenéra Paula Annacona, který vedl v letech 1995 až 2002 americkou legendu Peta Samprase. Vítěz rekordních šestnácti grandslamů se dohodl se sedmačtyřicetiletým koučem zatím na spolupráci na zkoušku.



"Hledal jsem někoho, kdo by posílil můj současný týmu a rozhodl jsem se strávit nějaký čas s Paulem Annaconem. Těším se, že budu těžit z jeho zkušeností," uvedl dnes na svém webu Federer, jenž letos klesl z prvního místa světového žebříčku až na třetí příčku, což je jeho nejhorší postavení za posledních sedm let.

Annacone naposledy působil jako šéftrenér britské tenisové asociace, po marné snaze pozvednout tamní mužský tým v listopadu tuto funkci opustí.

Roger Federer schoval po prohře s Tomášem Berdychem tvář gentlemanaFoto ČTK/AP


Osmadvacetiletý Federer v uplynulých letech jen krátkodobě spolupracoval s Darrenem Cahillem, Josém Higuerasem a Tonym Rochem. Regulérního kouče nemá od roku 2003, když se po svém prvním wimbledonském triumfu rozešel po třech letech se Švédem Peterem Lundgrenem.

Poprvé od prohry s Tomášem Berdychem ve čtvrtfinále londýnského grandslamu se má Federer představit znovu v akci na turnaji v Torontu, který začne 9. srpna. Pak ho čeká podnik v Cincinnati a následně US Open.

"Musejí si na sebe s Paulem zvyknout, aby viděli, jestli to může fungovat. Možná spolu pojedou už na americké turnaje," uvedl tenistův agent Tony Godsick pro agenturu AP.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud