20. října 2010 • 20:15

Tome, to je bída! Další nářez pro Berdycha

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenista Tomáš Berdych skončil na turnaji ve Stockholmu hned po svém prvním zápase. Třetí nasazený, jenž měl v prvním kole volno, podlehl v dnešním utkání druhého kola Jarkku Nieminenovi z Finska 1:6, 4:6.



Šestý hráč světového žebříčku Berdych, který má za sebou únavné a nepříliš úspěšné asijské turné, nezachytil úvod a zaznamenal sérii sedmi prohraných gamů.

V druhém setu už byl Nieminenovi, který je v pořadí ATP o 39 míst níž, vyrovnaným soupeřem, ale obrat se mu nepovedl.

Pětadvacetiletý Berdych si v pátém vzájemném duelu s nejlepším finským tenistou připsal první porážku, v předchozích čtyřech duelech přitom neztratil ani set. Brzké vyřazení ve Stockholmu nicméně neohrozí jeho šestou pozici v žebříčku pro postup na Turnaj mistrů, neboť tento týden nikdo z jeho rivalů nemá šanci na výraznější bodový zisk.

Ve švédské metropoli dnes vypadla i česká trojka Jan Hájek, který podlehl Tobiasi Kamkemu z Německa za 62 minut 0:6, 2:6. Sedmadvacetiletý Hájek, jemuž patří 100. místo v pořadí ATP, prohrál prvních osm gamů zápasu.

Následně se mu podařilo vyrovnat na 2:2, další čtyři hry však ovládl opět Kamke, jenž minulý týden vyhrál challenger v Kalifornii.

Dvouhra - 2. kolo:

Nieminen (Fin.) - Berdych (3-ČR) 6:1, 6:4,
Wawrinka (5-Švýc.) - Haase (Niz.) 7:5, 6:7 (6:8), 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud