22. února 2010 • 15:51

Rusové: Kanada je zvěř zahnaná do kouta

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě hokejové supervelmoci těžce lapají po dechu. Zápas Kanada – Rusko, to mělo být původně až olympijské finále. Jenže domácím se turnaj zatím moc nedaří, týmy tak na sebe narazí už ve čtvrtfinále. To je senzačně brzo.



Mělo to být vyvrcholení celé olympiády. Favorit proti favoritovi, Ovečkin proti Crosbymu. A přece dostal tento týden jinou pointu! Kanada se s Ruskem popere už o postup do semifinále. Nesví jsou z toho oba soupeři.

„Máme před sebou skutečně nervózní noc,“ napsal list Edmonton Journal.

Crosby přijímá gratulace od spoluhráčů.Foto ČTK

Rusové jsou díky svým dosavadním výkonům ve Vancouveru o něco sebejistější, ale i z jejich slov je znát, jak moc je postupový pavouk překvapil. „Ve stejné fázi turnaje jsme se s Kanadou střetli už na minulých Hrách v Turíně, tehdy jsme ji vyřadili. Snad to teď dopadne stejně,“ napsal internetový server gazeta.ru.

Zatímco Kanada musí k postupu do utkání snů uspět ještě v osmifinále proti Německu, Rusko má čtvrtfinále jisté. Proto velká východní říše spoléhá na to, že soupeř proti ní vyjede unavenější.

Crosby je ozdobou hokejového turnaje.Foto ČTK

„Kanaďané jsou teď jako zvěř zahnaná do kouta,“ mínil komentář listu Sovětskij sport. „Pokud by neuspěli v domácím hokejovém turnaji, byla by to katastrofa navěky. To by prostě nepřežili.“

Kanadský kouč Mike Babcock fanoušky uklidňoval, že pokud jednou jeho tým chce zlato, pak musí Rusy porazit tak jako tak. „A že musíme do toho všeho hrát ještě osmifinále? Jednoduše jsme si vybrali delší cestu,“ řekl pro server TSN.

Vstoupit do diskuse
14
Články odjinud


Články odjinud