Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dojemný vzkaz Kvitové z Kanárů: Jako bych se podruhé narodila, děkuji za zprávy

Autor: med

Kdyby vše bylo tak, jak má, připravovala by se Petra Kvitová na turnaj v Indian Wells. Jenže… Příběh o tom, jak jí v prosinci v jejím prostějovském bytě přepadl a poranil neznámý útočník, je veřejnosti všeobecně známý. Kvůli němu musí jedna z nejlepších českých tenistek podstupovat dlouhou cestu za návratem na tenisové kurty. V den svých 27. narozenin o osudném ránu v Prostějově promluvila. „Je to, jako bych se podruhé narodila,“ uvedla Kvitová na svém Facebooku.

Na souboje s nejlepšími hráčky v žebříčku musí momentálně zapomenout. Ačkoliv se momentálně Petra Kvitová soustředí na svůj návrat na tenisové kurty, v hlavě ji možná běží jiné myšlenky.

Po osudném útoku z 20. prosince minulého roku dost možná přehodnotila své životní priority. A to i díky věrným fanouškům, kteří jí každý den podporují.

„Někdy si říkám, jestli si vůbec zasloužím tolik a tak krásných zpráv,“ napsala ve svém příspěvku na Facebooku v den, kdy slaví narozeniny.

„Je to, jako bych se podruhé narodila a všeho si moc cením. Děkuji vám moc, že na mě myslíte a buďme rádi, že na tom světě jsme,“ dodala ve svém vzkazu fanouškům česká tenistka.

Ta nyní vše podřizuje tomu, aby se jednou mohla vrátit zpátky mezi světovou elitu. Na svůj comeback se připravuje v teple na Kanárských ostrovech, kde také poprvé od útoku a následné operace ukázala pořezanou ruku bez bandáže. 

Petra Kvitová na soustředění na Lanzarotte s německými sportovci, oštěpařem Thomasem Röhlerem a triatlonistou Andreasem Raelertem.
Petra Kvitová na soustředění na Lanzarotte s německými sportovci, oštěpařem Thomasem Röhlerem a triatlonistou Andreasem Raelertem.