Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ruský web oznámil smrt hokejisty Filippiho. Jsem v pořádku, vyvrací

Autor: med

Tohle si ruský server Meduza za rámeček nedá. V pondělí večer se na jeho webu objevila informace o tom, že český hokejista Tomáš Filippi byl nalezen mrtev ve svém bytě po rozchodu s přítelkyní. Zastupující agentura hráče tvrzení okamžitě vyvrátila a samotný Filippi vzkazuje, že je v naprostém pořádku. „Jsem živ a zcela v pořádku v Liberci, kde se poctivě věnuji rehabilitaci po nedávných zdravotních problémech.“

Hokejový útočník v prosinci předčasně ukončil angažmá v ruském Magnitogorsku kvůli zdravotním potížím, jež mu nedovolily bojovat o nominaci na olympijské hry. Po ukončení smlouvy se vrátil do Česka, kde se zotavuje.

Server Meduza, který z Lotyšska provozují ruští novináři, kteří tam utekli z rodné země před cenzurou a praktikami prezidenta Vladimira Putina, však v pondělí večer šokovali hokejovou veřejnost. „Hokejista Tomáš Filippi je mrtvý,“ napsali ve zprávě na svém webu. Článek byl však po nějaké době odstraněn.

„Zprávu mi zaslalo několik spoluhráčů a kamarádů z Magnitogorsku, samozřejmě byli pořádně vyděšeni,“ říká Filippi v prohlášení, které článek serveru dementuje.

„Nechci ani domýšlet, jak by tato zpráva mohla zapůsobit na mé nejbližší v čele s rodiči nebo manželkou. Rodině jsem okamžitě volal, abych je na další možné šíření této hlouposti nachystal. Věřím, že se podaří zabránit šíření této lži hned v počátku, aby nešokovala další kamarády, spoluhráče či známé," dodává.

Ruský server oznámil smrt českého hokejisty, Tomáš Filippi je však v pořádku
Ruský server oznámil smrt českého hokejisty, Tomáš Filippi je však v pořádku