Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Záhada sebevraždy na 18. narozeniny. Snowboardistka byla šťastná, otec v šoku

Autor: pta, iSport.cz

Proč? Nejčastější otázka, kterou si kladou nejbližší nadějné snowboardistky Ellie Soutterové. Mladá sportovkyně, která měla předpoklady reprezentovat Velkou Británii na příští olympiádě, spáchala sebevraždu v den svých 18. narozenin. Motiv jejího šokujícího činu je stále neznámý.

Rozhodnutí Soutterové ukončit dobrovolně život zaskočilo celou její rodinu. Nic mu totiž nenasvědčovalo. „Nebyly tam žádné náznaky. Byla šťastná jako sluníčko i den předtím. Veselá, plná života. To je věc, která souží jejího otce,“ řekl strýc sportovkyně Jeremy Soutter.

Stejnou zkušenost měl také on. „Nedávno přijela zpátky do Británie na svatbu a působila na mě vesele. Tohle nikdo nepředvídal,“ poznamenal sklesle.

Do médií unikly detaily tragických narozenin Soutterové. Její otec, se kterým žila ve Francouzských Alpách, ji naposledy viděl v osm ráno. Chtěl jí popřát vše nejlepší, ale spala a tak odešel do práce.

Později jí poslal esmesku, ale už nedostal odpověď, jeho dcera zmizela. V šest hodin večer zavolal policii, která před půlnocí po pátrací akci přišla s tragickou zprávou. V nedalekém lese objevila Ellieno mrtvé tělo.

Příbuzní se nyní slétají do míst, kde Soutterová pracovala na tom, aby byla jednou úspěšnou sportovkyní. Její popel bude na přání rodiny rozptýlen na jedné z jejích oblíbených hor v oblasti Les Gets.

V den svých 18. narozenin se tragicky uzavřel život talentované anglické snowboardistky Ellie Soutterové.
V den svých 18. narozenin se tragicky uzavřel život talentované anglické snowboardistky Ellie Soutterové.