Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sexy brankářka: Chlapi ji milují, ona na ně kašle

Autor: Patrik Vacek

Je to paličatá rebelka! Krásná fotbalistka Hope Solo (29) je jistotou v bráně Ameriky na probíhajícím světovém šampionátu žen v Německu. Svému týmu už vychytala semifinále a dnes bude usilovat o finále proti Francii (Eurosport, od 18:00). Fanoušci ji milují a nabízejí sňatek. Ona je s díky odmítá. Solo je prostě nezkrotný živel nejen na hřišti a často na to doplácí.

Její křestní jméno Hope znamená v překladu naděje. Právě ona je tou největší nadějí na výhru USA na MS. Hope je miláčkem národa a každý muž by chtěl být jejím partnerem. Ona však žádného nechce a soustředí se prý jen na fotbal. Často se tak spekuluje o lásce ke stejnému pohlaví.

„Není možné, aby tak krásná žena neměla stále přítele. Vypadá to, že má ráda holky,“ spekuluje americký server afterellen. com. Tuhle teorii přiživuje i fakt, že v rozhovorech neprozradila, jestli je na kluky nebo dívky.

Když pomineme tuhle záhadu, dá se o Hope říct, že je tvrdohlavá. Na šampionátu v roce 2007 se ostře obula do reprezentačního trenéra Grega Ryana, že místo ní postavil na semifinále s Brazílií veteránku Briannu Scury, která nechytala 3 měsíce. Američanky pak prohrály 0:4. Solo se s koučem tak pohádala, že ji vyrazil z týmu.

Americká brankářka Hope Solo je sexy. Chlapi ji milují, jenže ona na ně prostě kašle...
Americká brankářka Hope Solo je sexy. Chlapi ji milují, jenže ona na ně prostě kašle...

O rok později se do reprezentace vrátila. Kouč Ryan už tam nebyl. Jako satisfakce pro ni byla zlatá olympijská medaile z Pekingu. Rebelkou ale zůstala. Po prohře v play off americké ligy se obula do rozhodčího, že pískal nefér. Od vedení ligy dostala stop na jeden zápas. Navíc musela zaplatit 2500 dolarů (42 000 korun).

Její povahu ovlivnilo smutné dětství. Rodiče se rozvedli, když jí bylo 6, a ona žila jen s matkou. Její táta, válečný veterán z Vietnamu, měl přesto na ni velký vliv. Často se spolu potkávali v lese, protože byl bezdomovec.

V červenci 2007 ji však zasáhla tvrdá rána. Zemřel táta i její kamarádka. „Je to těžké, ale nesmím propadat depresím,“ řekla a postupně se vypracovala na nejlepší brankářku světa.