Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kvůli manželově medaili se zřekla olympiády, on ji po Londýně opustil

Autor: jab

Před začátkem londýnské olympiády svým příběhem dojali svět. Britská jachtařka Sarah Aytonová kvůli dětem obětovala účast na Hrách a raději podpořila svého manžela, windsurfaře Nicka Dempseyho, který pak v olympijském závodě vybojoval stříbro. Dempsey ale zvolil pochybnou formu vděku, manželku se dvěma dětmi po čtyřletém soužití opustil.

Sarah Aytonová směřovala v roce 2012 k husarskému kousku. Mohla se stát první Britkou, která by získala zlatou medaili na třech po sobě jdoucích olympijských hrách. Ke zlatům z Atén a Pekingu zbývalo připojit jediné, vítězství na domácí olympiádě v Londýně.

Osud ale zasáhl jinak. Aytonová na olympijskou regatu v Dorsetu nevyplula. Měsíc před startem her oznámila, že přerušuje tréninkový proces a raději se bude věnovat svým synům a podpoře manžela Nicka Dempseyho, který se chystal napravit pokažené vystoupení z Pekingu. Tam v závodě windsurfařů skončil až čtvrtý.

Šťastná a hrdá Sarah Aytonová po Dempseyho životním úspěchu. Bohužel, radost ji dlouho nevydržela a hvězdný pár se rozpadlFoto Profimedia.cz
Plán zamilované dvojici vyšel. Dempsey si v dramatickém závodě vyplachtil stříbro a šťastná manželka napsala na svůj twitterový účet, jak je s dětmi na svého muže hrdá. A windsurfař jí komplimenty v každém rozhovoru vracel.

"Všechno kolem rodiny zvládla obstarat sama. Já mohl v klidu trénovat a soustředit se na závodění. Byla naprosto úžasná, bez ní bych medaili nikdy nezískal," rozplýval se do novin.

"Obdivuju ji, není pochyb, že kvůli mně obětovala medaili svou, byla skvěle připravená a určitě by tady vyhrála," děkoval své partnerce Dempsey.

Idylický vztah ale začal dostávat trhliny. Úspěchem opojený windsurfař místo péče o rodinu začal obrážet večírky a doma příliš nepobýval. Vše vyvrcholilo minulý týden, kdy se odstěhoval ze společného sídla rodiny ve Weymouthu a našel si podnájem poblíž.

Sarah Aytonová do médií rozchod potvrdila a tisícům fanoušků medailového páru zůstaly oči pro pláč. A vzpomínky na to, jak dojatý Dempsey krátce po zisku stříbrné medaile objímá své syny Thomase a Oscara a krásnou manželku, bez které by úspěchu nikdy nedosáhl.

Nick Dempsey se syny Thomasem, Oscarem a stříbrnou olympijskou medailí
Nick Dempsey se syny Thomasem, Oscarem a stříbrnou olympijskou medailí