Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Proč Pistorius střílel? Zabijáka z něj mohly udělat drogy a alkohol

Autor: pta, iSport.cz

Na první pohled nepochopitelný čin. Vyšetřovatelé vraždy, kterou minulý týden spáchal Oscar Pistorius, však už mají jasněji. Za zabitím přítelkyně slavného handicapového běžce Reevy Steenkampové možná mohly drogy v kombinaci s alkoholem.

Ptají se na to všichni. Proč se jihoafrický atlet během svátku sv. Valentýna změnil v nelítostného zabijáka? Policisté se nyní domnívají, že jeho chování mohly negativně ovlivnit steroidy, které Pistorius v osudné noci navíc kombinoval s alkoholem.

Právě to mohlo vyvolat nečekanou agresivitu světoznámého sportovce. Ten nyní v cele čeká na zítřejší soudní jednání o svém možném propuštění na kauci.

„V jeho domě byly nalezeny steroidy a známky požívání alkoholu,“ uvedl zdroj dobře obeznámený s vyšetřováním pro deník The Sun. Proto policisté odebrali Pistoriovy vzorky krve, které nyní zkoumají v laboratoři.

Zkoumá se také, jakou roli sehrála zakrvácená kriketová pálka. Podle policie ji mohla Steenkampová použít v zoufalosti k sebeobraně. Nakonec zemřela po čtyřech zásazích do jejího těla.

K velké tragédii mohla přispět i žárlivost. Pistoriusova přítelkyně měla totiž několik hodin před svojí smrtí dostat na svůj mobil zprávu od ragbyového hráče Francoise Hougaarda, který měl ke Steenkampové blízko předtím, než se v listopadu seznámila s Pistoriusem. Ragbyová hvězda však podobné domněnky odmítla.

Oscar Pistorius je pod bedlivým dohledem policie
Oscar Pistorius je pod bedlivým dohledem policie