Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Před měsícem mě Pistorius málem zastřelil, tvrdí jihoafrický boxer

Autor: rjm

Atlet Oscar Pistorius, který dnes stál před soudem kvůli obvinění z úmyslného zabití své přítelkyně, není žádné neviňátko. Handicapovaný sportovec sice tvrdí, že vše byla nešťastná náhoda, jenže policie mu nevěří. A korunu všemu nasadil boxer Lerena, který prohlásil, že ho Blade Runner před měsícem málem zastřelil. Vše prý tehdy naštěstí odnesl jen zraněním prstu u nohy.

Paralympijský idol, který je obviněn z toho, že zastřelil svou přítelkyni Reevu Steenkampovou, vypálil v přeplněné restauraci. „Bylo to peklo, kulka mě trefila do prstu pravé nohy,“ řekl dvacetiletý Kevin Lerena. „Klidně mě mohl zabít, nebo mě to mohlo stát kariéru.“

Zbraň do restaurace přinesl jeden z jejich společných přátel. „Oscar se pak zeptal, zda by se na ní mohl podívat,“ popisuje incident boxer.

„Pak najednou stiskl spoušť a restaurace byla v šoku. Lidé nevěděli, co se děje, měli strach, že něco bouchlo v kuchyni. Já měl na sobě žabky, takže jsem hned viděl ránu na noze,“ vzpomíná Lerena. Podle něj se Pistorius za všechno hned začal omlouvat a pokračoval v tom i pár dní po incidentu.

Šestadvacetiletý atlet byl podle zjištěných informací v oblíbené kavárně Tashas v Melville Arch v Johannesburgu spolu s Lerenou, společnost jim dělal ještě běžec na 400 metrů Martin Rooney a ještě jeden neznámý člověk.

Incident tehdy nebyl nahlášen policii, ta navštívila zmíněný podnik až den před soudem s Pistoriusem, kdy se na všechno vyptávala zaměstnanců.

Lerena přišel s příběhem na veřejnost až nyní, kdy na Svatého Valentýna Pistorius nejspíš nad ránem úmyslně zastřelil svou devětadvacetiletou přítelkyni Reevu. Policii ale tvrdí, že si myslel, že je v jeho domě zloděj.

„Ta holka byla sladká. Vypadalo to, že jsou spolu šťastní,“ prohlásil jihoafrický boxer. Pistorius nyní stojí před soudem, naopak zavražděná žena má pohřeb v jejím rodném městě Port Elizabeth.

Soud sice ještě nerozhodl, ale od Pistoriuse se již odvracejí sponzoři. Smlouvu pozastavila firma Oakley, rovněž sportovní gigant Nike řekl, že už nemá zájem využít tohoto sportovce v budoucích reklamních kampaních.

Oscar Pistorius zastřelil svojí přítelkyni
Oscar Pistorius zastřelil svojí přítelkyni