Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

První fotky z domu vraždícího Pistoriuse: Tady zemřela Reeva!

Autor: pta, iSport.cz, ps

Utekla do koupelny, odkud se nemohla nikam hnout. Tím si Reeva Steenkamp (†29), přítelkyně atleta Oscara Pistoriuse, zpečetila svůj osud. Nemohla totiž utéct, natož se před střílejícím partnerem schovat. Šanci přežít měla nulovou! Teď se objevily první fotografie, kde se hrůzná událost odehrála.

1559524:normal231:true:true

Musela to být scéna jako z hororu! Podle vyšetřovatelů byla jihoafrická modelka v okamžiku střelby zavřená v koupelně. „Jakou šanci měla uniknout v místnosti o rozměrech 1,4 x 1,14 metru?“ ptal se u soudu v Pretorii žalobce Gerrie Nel.

Policejní vyšetřovatelé také popřeli Pistoriusovu verzi, že by mohl projít z balkonu ke koupelně, aniž by zaznamenal, že jeho přítelkyně neleží v posteli. Atlet založil svojí obhajobu na tom, že se domníval, že přes zavřené dveře střílí proti zloději. Tahle teorie ale dostává čím dál větší trhliny.

Další den soudního slyšení s Pistoriusem odkrývá hrůzné detaily o smrti jeho partnerky, která minulý týden podlehla smrtelným střelným zraněním. Podle svědků předcházela čtvrteční střelbě partnerská hádka.

Odkud Pistorius střílel na svoji přítelkyni? Podívejte se na nákres. Odkud Pistorius střílel na svoji přítelkyni? Podívejte se na nákres.Foto Blesk

Hádka, střelba, křik a pak zase střelba

Proti Pistoriusovi stojí výpovědi svědků, kteří z jeho domu slyšeli víc než hodinovou hádku, potom křik, kterému předcházela střelba. Další výstřely následovaly i potom, co křik utichnul.

Kromě toho také potvrdili, že se v ložnici i koupelně svítilo. „Proč se nesnažil zjistit, jestli je jeho přítelkyně v bezpečí?“ tázal se policejní vyšetřovatel před soudem. Ačkoliv v ložnici byly k dispozici tři mobilní telefony, Pistorius se nesnažil přivolat na pomoc policii.

Atletova pověst se pořádně hroutí. Policisté v jeho domě nalezli nelegálně drženou zbraň a také dvě krabice steroidů, testosteronu a dalších zakázaných látek. Kvůli držení nedovolených prostředků může Pistorius přijít o svoje medaile z loňské paralympiády v Londýně. Oscarův obhájce však u soudu namítl, že nešlo o nepovolené prostředky.

Kromě toho se přihlásili svědci události, při které Pistorius minulý měsíc málem zastřelil v restauraci svého přítele Kevina Lerenu. Tehdy měl ještě štěstí – svého přítele zasáhl pouze do prstu u nohy. Ráno na svátek sv. Valentýna se stala mnohem větší tragédie!

Na soudní líčení s Oskarem Pistoriem je upřená pozornost z celého světa
Na soudní líčení s Oskarem Pistoriem je upřená pozornost z celého světa