Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Běžec Pistorius sice zabíjel. Ale... Brzy může být zase volný!

Autor: pta, iSport.cz, ČTK

Už brzy se možná zase vrátí domů, kde minulý týden zastřelil svoji přítelkyni! Není vyloučené, že soud pustí Oscara Pistoriuse na kauci. Jeho advokát zaútočil  na vyšetřovatele a na svou stranu si slavný běžec bez nohou zřejmě získal i soudce.

Obhájce slavného atleta přešel poprvé při dnešním slyšení v Pretorii do ofenzivy. A poměrně úspěšně. Podle serveru BBC je dokonce pravděpodobné, že soud rozhodne o propuštění obžalovaného atleta na kauci.

Atletův právník Barry Roux při výslechu vyšetřovatele Hiltona Botha zpochybnil policistovu nezaujatost. "Obžaloba se snaží veškeré důkazy před soudem uvádět v tom nejhorším možném světle," prohlásil.

Pistorius v davu nezmizí, myslí si soudce

Narážel tím na informace, že Pistorius měl doma testosteron a další zakázané látky. Ve skutečnosti se prý jednalo o neškodný rostlinný přípravek. Také vyvrátil zvěsti, že měl Pistorius dům v Itálii, kde by se mohl ukrývat. Názor vyšetřovatele případu tím nezměnil. Policie totiž objevila záznamy o několika zahraničních účtech, se kterými Pistorius mohl operovat.

Na Pistoriusovu stranu se postavil také soudce Reskond Nair. „Jeho obličej je mezinárodně známý, navíc používá protézy,“ upozornil, že Pistorius jen těžko zapadne v davu. „Opravdu věříte, že by využil svojí šance a uprchl z Jižní Afriky?“ zeptal se policisty. „Ano,“ zareagoval Both a v soudní síni se dokonce ozval smích. A také v Pistoriově výrazu se podle svědků objevila místo slz také naděje.

Jasněji může být už ve čtvrtek, kdy soudní stání pokračuje.

Oscar Pistorius se u jihoafrického soudu zodpovídá z vraždy svojí přítelkyně
Oscar Pistorius se u jihoafrického soudu zodpovídá z vraždy svojí přítelkyně