Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Porazil Česko a teď je ve vězení. Ghanský fotbalista Paintsil bodl manželku do oka!

Autor: ČTK, iSport.cz, pta

Před sedmi lety se podílel na senzačním vítězství Ghany nad českými fotbalisty v základní skupině MS 2006 a měl před sebou angažmá ve West Hamu či Fulhamu. Teď čeká obránce Johna Paintsila podle všeho pochmurnější budoucnost. Po napadení manželky ve vazbě.

Jednatřicetiletý  hráč v pátek podle serveru BBC bodnul ženu nožem do oka, a když před ním utekla k sousedovi, muže zfackoval a vyhrožoval mu, že ho zastřelí. Podle médií došlo mezi Paintsilem a jeho ženou Richlove k hádce kvůli údajným návštěvám prostitutek při nedávném mistrovství Afriky. Fotbalistu obvinění naštvalo a bodl manželku do oka.

Žena poté přelezla zeď k sousedovi, Paintsil ji pronásledoval a pak napadl i souseda, který posléze zavolal policii," uvedl policejní mluvčí Freeman Tettey s tím, že žena je v kritickém stavu v nemocnici.

Paintsila si možná někteří čeští fanoušci pamatují kvůli oslavě při jednom z ghanských gólů na MS 2006. Vytáhl při něm izraelskou vlajku, čímž chtěl poděkovat fanouškům z Hapoelu Tel Aviv, kde tehdy působil. To ale vyvolalo řadu odmítavých reakcí a Paintsil se musel za svoje gesto omluvit.