Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poslední FOTO před smrtí. Reeva se smála, pak ji Pistorius zastřelil

Autor: bko

Milý úsměv při žertování s ochrankou. To je poslední fotka jihoafrické modelky Reevy Steenkamp (†29) před tím, než v domě jejího přítele, hendikepovaného běžce Oscara Pistoriuse, padlo několik výstřelů, kterým podlehla. Šestinásobný paralympijský vítěz byl propuštěn na kauci, nicméně stále mu za vraždu hrozí až doživotí.

Její poslední fotka je přesně taková, jak ji popisují přátelé - podle nich byla Reeva snad ten nejmilejší člověk na světě. A přesně tak je zachycená bezpečnostní kamerou v momentě, kdy projíždí branou do střeženého bytového areálu na okraji Pretorie, kde Pistorius bydlel.

Ve svém Mini se vystudovaná právnička usmívá na člena ochranky, se kterým zřejmě při bezpečnostní kontrole žertovala, a těší se, jak stráví romantický valentinský večer se svým přítelem. O devět hodin později už je ale modelka, jejíž fotky zdobily titulní strany časopisů, mrtvá.

Poslední fotka Reevy Steenkamp - usmívá se na člena ochranku před vjezdem do areálu, kde bydlí Pistorius. Za devět hodiny byla mrtváFoto Repro: http://www.iol.co.za/dailynews

Jisté je, že zemřela právě rukou svého přítele. Pistorius se dušuje, že ji zastřelil omylem, když ji považoval za zloděje. Obžaloba ho ale viní z úmyslné vraždy, což mají potvrzovat svědecké výpovědi o údajné hádce, která neštěstí předcházela. Už dříve prý také policie vyjížděla do atletova domu kvůli incidentům "domácí povahy".

Sprinterovi, který se narodil bez nohou, ale se svými protézami se jako první hendikepovaný sportovec v historii zúčastnil letních olympijských her v Londýně, hrozí až doživotní vězení.

Steenkampová byla velmi žádanou modelkou
Steenkampová byla velmi žádanou modelkou