Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pistorius bral sexuální stimulanty. Stály za jeho agresí?

Autor: pan

Vyšetřovatelé se mohou chytit dalšího motivu, který by měl vysvětlit, proč Oscar Pistorius zabil svoji přítelkyni. Podstatnou roli mohly hrát sexuální stimulanty, které nalezli policisté v domě handicapovaného běžce. Právě tyto prostředky mohly spustit agresivní chování vůči modelce Reevě Steenkamp.

Čtrnáctý únor byl pro handicapovaného sportovce Oscara Pistoriuse tím nejhorším v jeho životě. V brzkých ranních hodinách zastřelil ve svém domě svou přítelkyni, když se domníval, že se mu do bytu vloupal lupič. Alespoň tak to podal před soudem, který ho minulý týden propustil na kauci.

Podle obžaloby se naopak jednalo o chladnou vraždu. A kolem zamotaného případu se objevují další skutečnosti.

Jak píše web thesun, byly při poslední prohlídce Pistoriusova domu nalezeny dvě krabičky prostředku k povzbuzování sexuální výkonnosti. Podle obhájců atleta se tento prostředek používá na podporu tvorby svalové hmoty, ale může být využit pro zvýšení výkonnosti při sexuálním styku.

Dle právníků jde o prostředek, který je mezi atlety legální a v hojné míře využívaný. V souvislosti s ním se objevují spekulace, zda právě tento doplněk nemohl být spouštěčem agrese, který vyústil v zabití jihoafrického modelky.

Jak tvrdí některá  média, měla být přítelkyně beznohého běžce Reeva Steenkamp těhotná, což mohlo být podle obžaloby důvodem k její vraždě. To však rodiče zabité ženy vyvracejí.

"Objevily se zprávy o tom, že naše dcera byla těhotná a že jsme přišli o ní i o vnouče. Je to nesmysl a je hnusné, že se objevují takové lži," vyvrací zprávy rodiče zastřelené ženy.

Jedním z důvodů vraždy devětadvacetileté ženy mohla být i její údajná nevěra. Proti tomu se ohradil jeden z blízkých členů rodiny modelky. "To jsou všechno lži a já jen těžko chápu, jak mohou být lidi, kteří šíří takové pomluvy, tak strašně zlí."

Novináři čekali před policejní stanicí na Oscara Pistoriuse marně, na povinnou schůzku s úředníky vyrazil do budovy městského soudu v Pretorii
Novináři čekali před policejní stanicí na Oscara Pistoriuse marně, na povinnou schůzku s úředníky vyrazil do budovy městského soudu v Pretorii