Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Kolik berou hokejisté v KHL? Slovan Bratislava prozradil platy hráčů!

Autor: Pavel Skořepa

Dlouho se jen spekulovalo o tom, kolik si vydělají hokejisté v nejlepší evropské soutěži KHL. Bratislavský Slovan udělal výjimku a odhalil platy hráčů. Jejich mzda se ale rozhodně nedá srovnávat borci, kteří válí v nejbohatších týmech ligy!

Největším hvězdám KHL chodí na účet až 6 milionů dolarů za rok (asi 114 milionů korun), ale o takových pohádkových hodnotách si mohou ve Slovanu jen nechat zdát…

Nejlepší berou půl milionu měsíčně

„Ti nejlepší berou měsíčně dvacet tisíc eur (půl milionu korun), nejnižší platová hranice je tři tisíce eur (75 tisíc korun),“ řekl pro topky.sk generální manažer klubu Maroš Krajči. „Špičkové kluby v Rusku, Švédsku či Švýcarsku mají daleko větší prostředky na financování hráčů.“

Bojují s rozpočtem

Vzhledem k tomu, že se Bratislava probojovala do play off (v prvním kole ji vyřadilo Dynamo Moskva), rozpočet se o něco navýšil. Proto musí vedení klubu řešit otázku, jak pokrýt příští sezonu.

„Rozpočet asi zase bude o něco vyšší, ale musíme počkat do září, kdy budeme vědět víc. Každopádně i my v managementu chceme navázat na hokejové úspěchy a postarat se o to, aby byl Slovan opět úspěšný,“ upozornil Krajči.

Michal Vondrka (82) se během sezony dokázal proti Lvu několikrát prosadit.
Michal Vondrka (82) se během sezony dokázal proti Lvu několikrát prosadit.