Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

VIDEO: Boratova liga podruhé. Po vodních radovánkách ničila fotbal vichřice

Autor: rjm

Fotbalová liga v Kazachstánu, to je soutěž, kterou stojí za to sledovat. Nenajdete tam Messiho ani Cristiana Ronalda, ale pořád je na co se dívat. Sotva před týdnem šokovaly fotbalový svět záběry, kdy hráči stáli po kotníky ve vodě a při rohovém kopu míč plaval na hladině, teď v Kazachstánu řádil silný vítr. Ten pobavil diváky při penaltě, kdy hráči utíkal míč.

Tentokrát je jasné, že trapas měla na svědomí vichřice během zápas FC Tobol - Astana (5:1). Utkání bylo rozkouskované, protože jakmile měl nějaký z týmů výhodu standardní situace, bylo obtížné zastavit míč. A rozesmátí fanoušci jen zírali na marné snažení fotbalistů.

Vrchol zmaru nastal u pokutového kopu, kdy si hráč pod dohledem sudího opakovaně stavěl míč na penaltový puntík, aby mu ve vichru neutíkal. V jednu chvíli si dokonce zašel za branku pro trochu sněhu a snažil se pro utíkající balon vystavět bariéru.

Po dlouhých desítkách sekund nakonec penaltu proměnil a příběh měl šťastný konec. Opět se tak potvrdilo, že ani v zemi Borata neplatí rčení „Poručíme větru, dešti.“