Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Marketingový průšvih. Neumannová nabízí v Liberci rybí kapsle

Autor: hp

Olympijská vítězka po skončení kariéry dál devastuje svou značku, kterou jako úspěšná sportovkyně pracně budovala. Kateřina Neumannová propůjčila tvář reklamní kampani firmy NaturaMed Pharmaceuticals, která se v minulosti dopustila klamavých praktik.

A navíc kapsle z lososa doporučuje i v Liberci, kde před čtyřmi lety uspořádala mistrovství světa v klasickém lyžování, po kterém pod Ještědem zůstaly velké dluhy a veřejností je pod Ještědem vnímána negativně.

„Člověk má pověst jen jednu a Neumannová dělá vše proto, aby si ji pokazila. Už spojení s firmou, která nabízí zboží takovým způsobem, je samo o sobě špatné,“ říká odborník na sportovní marketing Tomáš Janča.

Kateřina NeumannováFoto Barbora Reichová Sport

„Dobrý den, jmenuji se Kateřina Neumannová a dostala jsem za úkol rozdat 10 000 balení... U mě to funguje.“

I tak zní slogany, kterými společnost NaturaMed Pharmaceuticals propaguje kapsle z lososů. S tímto prodejcem doplňků stravy se před třemi lety zabývala Státní zemědělská a potravinářská inspekce kvůli tomu, že firma uváděla důležité informace nejednoznačným a nesrozumitelným způsobem.

„Souhlasila jsem, aby firma mohla využívat na letácích mé fotografie. Právníci mě upozornili, že u firmy byl v minulosti malý problém, ale už se vyřešil,“ vysvětlila Kateřina Neumannová pro idnes.cz.

Kateřina Neumannová prodala svoje jméno a značku firmě, která se v minulosti dopustila klamavých praktik.Foto Reklamní leták NaturaMed Pharmaceuticals
„Já být Neumannovou, tak si dávám velký pozor, abych do ničeho podobného nevlítl. Ale přijde mi, že jí nebo lidem kolem Neumannové je to jedno, peníze jsou peníze. Kdybych měl na starosti její marketing, hodnotím to jako velký průšvih. Ale asi takhle ona a lidi z jejího okolí nepřemýšlí,“ dodal Janča, podle kterého touto kampaní značka Neumannové utrpěla další škody.

Navíc firma distribuovala reklamní letáky v Liberci, kde je Neumannová po mistrovství světa „personou non grata“. Organizační výbor v čele s Kateřinou Neumannovou „nasekal“ více jak stomilionové dluhy, přestože ze státního rozpočtu dostal štědré stamilionové dotace.

„Podle mě je to marketingová sebevražda. Byly i horší případy sportovců, kteří se odrazili ode dna. Mike Tyson dokonce seděl, ale nyní jde díky své činnosti nahoru. Ale tady mi přijde, že je úplně nulová sebereflexe. Přijde mi jako dobrá ukázka toho, jak se značkou sportovce nepracovat než pracovat,“ uzavřel Janča.

Kateřina Neumannová
Kateřina Neumannová