Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Který je ten slušný? Messi se tetuje, Ronaldo nechce. Daruje totiž krev

Autor: lbc, iSport.cz

FOTO | Messi je anděl, slušný kluk, který se soustředí na fotbal a skandály se mu vyhýbají. Ronaldo je ďábel, který střídá partnerky, vyráží na dlouhé tahy a vedle toho mu to docela jde s míčem. Nebo je to všechno jinak?

Mediální obraz obou geniálních fotbalistů možná neodpovídá skutečnosti. Lionel Messi totiž není zdaleka takový svatoušek, jak by se mohlo zdát.

Na hřišti už párkrát ukázal, že spoluhráče umí i pořádně seřvat a v tomto týdnu si pořídil i další odznak rebelů, své druhé tetování. Na důkaz otcovské lásky si Messi nechal na lýtko vytetovat ručičky a jméno syna Thiaga.

Jeho hlavní konkurent v boji o trůn nejlepšího fotbalisty planety Cristiano Ronaldo přitom podobné ozdoby těla odmítá. Pravidelně totiž daruje krev, což by po tetování minimálně šest měsíců nemohl.

Darováním krve Ronaldova dobročinná činnost navíc nekončí. Osmadvacetiletý kanonýr je také členem portugalské asociace pro boj proti leukémii a už od roku 2010 je registrován jako dárce kostní dřeně. Ronaldy aktivity ještě zintenzivnily poté, co v roce 2011 leukémií onemocněl syn jeho spoluhráče z reprezentace Carlose Martinse.

Bolestivá operace - Lionel Messi se nechal v Argentině tetovat
Bolestivá operace - Lionel Messi se nechal v Argentině tetovat