Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Fotbalisté USA hráli s Kostarikou v šílené sněhové vánici

Autor: ČTK, iSport.cz

Po porážce 0:1 s fotbalisty USA v kvalifikaci mistrovství světa se Kostarika rozhodla podat oficiální stížnost mezinárodní federaci FIFA kvůli neregulérním podmínkám. Zápas v Denveru se hrál v hustém sněžení na hřišti zcela pokrytém sněhem. Salvadorský rozhodčí Joel Aguilar utkání pouze jednou přerušil v 55. minutě, kdy dal pokyn k odklizení sněhu z pomezních čar.

Kostarický kouč Jorge Luis Pinto si stěžoval, že hrát za takových podmínek bylo projevem neúcty k fotbalu. Hráči byli méně diplomatičtí. "Upřímně, byla to zlodějna. Ostuda. V něčem takovém jsem nikdy nehrál. Nebylo vidět na míč. Nebýt sněhu, vyhráli bychom, tím jsem si jistý," řekl záložník Cristian Bolaňos z FC Kodaň, odkud je na sníh zvyklý.

"Měli ten zápas ukončit už v prvním poločase," láteřil útočník Alvaro Saborio z Realu Salt Lake. V tom případě by se utkání muselo dohrát během následujících 48 hodin, což by znamenalo komplikaci, protože oba týmy čeká další zápas již v úterý.

VIDEO | Podívejte se na záběry ze sněhové vánice v Coloradu


Podle šéfa americké federace Sunila Gulatiho rozhodl sudí správně. "V opačném případě by to oběma týmům nic nepřineslo, když v úterý hrají znovu," řekl. Umístěním březnového zápasu do Denveru prý nechtěli Američané znevýhodnit soupeře, ale využít vysokohorského prostředí k přípravě na nadcházející utkání v Mexiku.

USA zajistil vítězství Clint Dempsey gólem v 16. minutě. Američané jsou po dvou kolech druzí za Hondurasem, který doma remizoval 2:2 s Mexikem. Zápas v San Pedro Sula provázel opačný extrém, fotbalisté se potili v 38 stupních Celsia.

Na začátku byl ještě na hřišti jemný poprašek, ke konci zápasu už bylo hřiště naprosto zapadané
Na začátku byl ještě na hřišti jemný poprašek, ke konci zápasu už bylo hřiště naprosto zapadané