Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Horor na basketu. Hráči v zámoří trčela zlomená kost z nohy

Autor: rjm

Hrůza a děs, horor, kvůli kterému se možná budou budit ze spaní! Na zápas basketbalové NCAA mezi týmy Louisville Cardinals a Duke se zkrátka v zámoří jen tak nezapomene. Za všechno může zlomenina nohy, kterou si při dopadu z výšky způsobil Kevin Ware. Šest centimetrů holenní kosti trčelo hráči z nohy a zámořské weby, které se rozhodly video odprezentovat, varovali čtenáře, že záběry jsou opravdu drastické. Spoluhráči plakali.

Ware vyskočil do vzduchu, aby zblokoval střelu soupeře, ale neuspěl. To by ještě nebylo to nejhorší, při dopadu na palubovku se mu pravá noha zvrtla tak, že došlo k ošklivé zlomenině. Basketbalista Louisville Cardinals se svíjel v bolestech, hráči jednoho z týmů na nedaleké lavičce odvraceli oči hrůzou.

Spoluhráči Warea nemohli zranění kamaráda rozdýchat. Když byl hráč ošetřován lékaři, posedávali evidentně zaskočení na palubovce. Trenér Rick Pitino říkal, že šlo o jedno z nejhorších zranění, které se kdy stalo. „Nic takového jsem v životě ještě neviděl,“ přiznal s hrůzou v očích.

VIDEO | Podívejte se na ošklivé zranění basketbalisty v zámořské NCAA

Nejlepší přítel zraněného hráče, Chane Behanan, se zhroutil na kolena a vypadal, že sám bude potřebovat pomoc lékařů. „Kost trčela z nohy ven. Viděl jsem její bílou barvu. Bylo to šílené, nepamatuji se, kdy jsem naposledy plakal,“ přiznal zdrcený basketbalista.

Soupeř na tom byl podobně, grimasy v obličejích hráčů dávali tušit, že pohled na zranění, při němž trčela zlomená kost z nohy, by si dovedli odpustit. Obrázek jako z hororu jim totiž z mysli jen tak nezmizí.

Televize CBS každopádně raději stáhla opakovaný záběr předcházející zranění ze svých sestřihů.

Nakonec zápas pokračoval a Louisville Cardinals vyhráli 85:63. „Vyhráli jsme pro Warea,“ řekl kouč Pitino. Sám zraněný hráč byl převezen do nemocnice, kde se podrobil náročné operaci. Momentálně není známo, jak dlouhou dobu si léčení zranění vyžádá.

Kevin Ware si ošklivě zlomil nohu a okamžitě se dočkal lékařské pomoci
Kevin Ware si ošklivě zlomil nohu a okamžitě se dočkal lékařské pomoci