Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Brutální trenér basketbalistů. Odhalili, jak hráče bil a sprostě nadával

Autor: ilk

Řve na hráče sprosťárny a když potřebuje ještě přitvrdit, uráží své svěřence homosexuálními nadávkami. Vytáhlé basketbalisty mlátí na tréninku do hrudi, nebo buší do zad. Občas taky do nohou, chodidel a ramen. Práská po nich tím, co má zrovna v ruce. Metá proti nim míč. Za dres je vláčí kolem hřiště. A mnoho dalšího. To je trenér Mike Rice.

Šokující video, které teď vyplulo na povrch, odhalilo praktiky kouče univerzitního basketbalu Mika Riceho, šokovalo a pobouřilo americkou veřejnost. Řešilo se až na úrovni guvernéra, takže nepřekvapí, že kouč dostal od týmu Rutgers okamžitě padáka.

Nic nepomohlo, že na se improvizované tiskové konferenci omluvil „za bolest a utrpení, které způsobil.“ Najednou bylo jasné, proč někteří hráči na konci školního roku z týmu odešli, aniž tehdy bylo jasné proč.

Přitom Rice byl v civilu pokládán za slušňáka. Účastnil se veřejného života, často chodil do kostela a spořádaně fandil v hledišti mládežnických zápasů, ve kterých hrály jeho děti. V práci ho ale ovládli démoni a stal se z něj jiný člověk.